Aardappels uit de oven krokant

Aardappels uit de oven krokant

De aardappel is een veelzijdige groente die op verschillende manieren bereid kan worden. Een populaire manier om aardappels te bereiden is door ze in de oven te bakken, waardoor ze een heerlijk krokant korstje krijgen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je zelf aardappels uit de oven krokant kunt maken.

Ingrediënten

Voor het maken van aardappels uit de oven krokant heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 kilogram aardappels
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • Optionele kruiden zoals rozemarijn, tijm of paprikapoeder

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om heerlijke krokante aardappels uit de oven te maken:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Dit zorgt ervoor dat de aardappels gelijkmatig gaar worden.
 3. Leg de aardappelstukjes in een grote kom en voeg de olijfolie toe. Meng goed zodat alle aardappels bedekt zijn met een dun laagje olie.
 4. Voeg naar smaak zout, peper en eventuele kruiden toe. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden om de aardappels extra smaak te geven.
 5. Leg de aardappels op een bakplaat en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Hierdoor kunnen ze beter bakken en krijgen ze een krokanter korstje.
 6. Bak de aardappels in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Draai de aardappels halverwege de baktijd om, zodat ze aan beide kanten gelijkmatig bruin worden.
 7. Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat ze nog krokanter worden.

Tips

Om de aardappels nog krokanter te maken, kun je de laatste paar minuten van de baktijd de oven op de grillstand zetten. Hierdoor krijgen de aardappels een extra knapperig korstje.

Je kunt de aardappels uit de oven krokant serveren als bijgerecht bij verschillende gerechten, zoals vlees, vis of groenten. Ze zijn ook heerlijk om te dippen in een sausje, zoals mayonaise of aioli.

Met dit eenvoudige recept kun je zelf heerlijke aardappels uit de oven krokant maken. Experimenteer met verschillende kruiden en serveer ze bij je favoriete gerechten. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht