Aardappels uit de oven krokant

Aardappels uit de oven krokant

De aardappel is een veelzijdige groente die op verschillende manieren bereid kan worden. Een populaire manier om aardappels te bereiden is door ze in de oven te bakken, zodat ze lekker krokant worden. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je heerlijke aardappels uit de oven kunt maken die perfect knapperig zijn.

Ingrediënten

Voor het maken van krokante aardappels uit de oven heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 kilogram aardappels
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • Optionele kruiden zoals paprikapoeder, knoflookpoeder of rozemarijn

Bereidingswijze

Volg deze stappen om heerlijke krokante aardappels uit de oven te maken:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Dit zorgt ervoor dat de aardappels gelijkmatig gaar worden.
 3. Leg de aardappelstukjes in een grote kom en voeg de olijfolie toe. Meng goed zodat alle aardappels bedekt zijn met een dun laagje olie.
 4. Voeg zout, peper en eventuele kruiden naar smaak toe. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden om de aardappels extra smaak te geven.
 5. Leg de aardappels op een bakplaat en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Hierdoor kunnen ze gelijkmatig bakken en worden ze lekker krokant.
 6. Bak de aardappels in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai de aardappels halverwege de baktijd om, zodat ze aan beide kanten gelijkmatig bruin worden.
 7. Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat ze nog knapperiger worden.

Tips

Om de aardappels nog krokanter te maken, kun je de volgende tips volgen:

 • Gebruik vastkokende aardappels in plaats van kruimige aardappels. Vastkokende aardappels behouden hun vorm beter tijdens het bakken en worden daardoor krokanter.
 • Snijd de aardappels in dunne plakjes in plaats van blokjes. Dunne plakjes worden sneller krokant in de oven.
 • Gebruik een bakplaat met een rooster erop. Hierdoor kan de warme lucht goed circuleren en worden de aardappels gelijkmatig krokant.
 • Voeg een beetje maïzena toe aan de aardappels voordat je ze in de oven bakt. Dit zorgt voor een extra knapperig korstje.

Met deze tips en het bovenstaande recept kun je heerlijke krokante aardappels uit de oven maken. Serveer ze als bijgerecht bij een hoofdgerecht of als snack met een lekker dipsausje. Geniet ervan!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht