Aardappels uit de oven

Aardappels uit de oven

De aardappel is een veelzijdige groente die op verschillende manieren bereid kan worden. Een van de populairste manieren om aardappels te bereiden is door ze in de oven te bakken. Aardappels uit de oven zijn heerlijk knapperig van buiten en lekker zacht van binnen. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van aardappels uit de oven.

Ingrediënten

Om aardappels uit de oven te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 kilo aardappels
 • Olijfolie
 • Zout
 • Peper
 • Verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of oregano)

Bereidingswijze

Volg deze stappen om heerlijke aardappels uit de oven te maken:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Je kunt ervoor kiezen om de aardappels in partjes, blokjes of schijfjes te snijden.
 3. Leg de gesneden aardappels in een grote kom en besprenkel ze met olijfolie. Meng de aardappels goed, zodat ze allemaal bedekt zijn met een dun laagje olie.
 4. Voeg zout, peper en verse kruiden naar smaak toe aan de aardappels. Je kunt ook knoflookpoeder of paprikapoeder toevoegen voor extra smaak.
 5. Leg de aardappels op een bakplaat en verdeel ze gelijkmatig. Zorg ervoor dat de aardappels niet te dicht op elkaar liggen, zodat ze goed kunnen bakken.
 6. Bak de aardappels in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schep de aardappels halverwege de baktijd om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden.
 7. Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat ze nog knapperiger worden.

Variaties

Er zijn verschillende manieren om aardappels uit de oven te variëren. Hier zijn een paar ideeën:

 • Voeg geraspte kaas toe aan de aardappels voordat je ze in de oven bakt. Dit zorgt voor een heerlijk knapperig kaaslaagje.
 • Marineer de aardappels in een mengsel van olijfolie, knoflook en verse kruiden voordat je ze bakt. Dit geeft de aardappels extra smaak.
 • Voeg groenten zoals paprika, courgette of ui toe aan de aardappels voor een kleurrijke en smaakvolle maaltijd.
 • Maak een dip van zure room, yoghurt of guacamole om bij de aardappels te serveren. Dit zorgt voor een frisse tegenhanger bij de knapperige aardappels.

Conclusie

Aardappels uit de oven zijn een heerlijke en eenvoudige manier om aardappels te bereiden. Met slechts een paar ingrediënten en wat tijd in de oven kun je genieten van knapperige en smaakvolle aardappels. Experimenteer met verschillende kruiden en toevoegingen om je eigen unieke versie van aardappels uit de oven te creëren. Serveer ze als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als snack tijdens een gezellige avond. Hoe je ze ook bereidt, aardappels uit de oven zullen altijd een succes zijn!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht