Asperge uit de oven

Asperge uit de oven

Asperge uit de oven is een heerlijk gerecht dat de smaak en textuur van asperges op een unieke manier naar voren brengt. Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat perfect is voor zowel doordeweekse avonden als speciale gelegenheden. Door de asperges in de oven te roosteren, krijgen ze een heerlijke geroosterde smaak en worden ze lekker knapperig aan de buitenkant. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je dit smakelijke gerecht kunt bereiden.

Ingrediënten:

 • 500 gram asperges
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.
 3. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
 4. Bestrooi de asperges met zout en peper naar smaak.
 5. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de asperges gedurende 15-20 minuten, of tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
 6. Haal de asperges uit de oven en serveer ze direct.
 7. Optioneel: bestrooi de asperges met geraspte Parmezaanse kaas voor een extra smaakdimensie.

Asperge uit de oven kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het kan worden gegeten als bijgerecht bij een hoofdgerecht, zoals gegrilde kip of zalm. Je kunt het ook toevoegen aan een salade voor een extra crunch. Daarnaast kan het ook worden geserveerd als voorgerecht, bijvoorbeeld met een romige dipsaus.

De geroosterde asperges hebben een heerlijke smaak en textuur. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. De olijfolie en kruiden voegen een heerlijke smaak toe aan de asperges, terwijl de optionele Parmezaanse kaas zorgt voor een romige en hartige smaak. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook gezond. Asperges zijn namelijk rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine K, vitamine C en foliumzuur.

Naast de traditionele bereidingswijze in een pan met water, is het roosteren van asperges in de oven een geweldige manier om ze te bereiden. Het is snel, gemakkelijk en vereist minimale inspanning. Bovendien behouden de asperges hun natuurlijke smaak en voedingsstoffen beter wanneer ze worden geroosterd in plaats van gekookt.

Conclusie:

Asperge uit de oven is een heerlijk gerecht dat de smaak en textuur van asperges op een unieke manier naar voren brengt. Door de asperges te roosteren in de oven, krijgen ze een heerlijke geroosterde smaak en worden ze lekker knapperig aan de buitenkant. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond vanwege de voedingsstoffen die asperges bevatten. Probeer dit heerlijke gerecht eens uit en geniet van de smaakvolle en knapperige asperges!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht