Baked Oven Chips

Baked Oven Chips

Baked oven chips zijn een heerlijke en gezondere alternatief voor traditionele gefrituurde aardappelchips. Deze knapperige lekkernij wordt gemaakt door aardappels in dunne plakjes te snijden en ze vervolgens in de oven te bakken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van baked oven chips en hoe je ze zelf kunt maken.

Voordelen van Baked Oven Chips

Baked oven chips hebben verschillende voordelen ten opzichte van gefrituurde aardappelchips:

 • Baked oven chips bevatten minder vet. Omdat ze in de oven worden gebakken in plaats van gefrituurd, hebben ze veel minder olie nodig. Dit resulteert in een lager vetgehalte, waardoor ze een gezondere keuze zijn.
 • Baked oven chips zijn knapperig. Hoewel ze niet gefrituurd zijn, worden baked oven chips nog steeds lekker knapperig in de oven. Dit komt doordat de aardappelschijfjes lang genoeg worden gebakken om een mooie textuur te krijgen.
 • Baked oven chips zijn veelzijdig. Je kunt verschillende kruiden en specerijen toevoegen aan de aardappelschijfjes voordat je ze bakt, waardoor je eindeloos kunt variëren met smaken. Denk aan paprikapoeder, knoflookpoeder, rozemarijn of chilipoeder.
 • Baked oven chips zijn gemakkelijk te maken. Het maken van baked oven chips is eenvoudig en vereist geen speciale apparatuur. Je hebt alleen aardappels, olie, kruiden en een oven nodig.

Zelf Baked Oven Chips maken

Wil je zelf baked oven chips maken? Volg dan onderstaand recept:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken om gelijkmatige plakjes te krijgen.
 3. Leg de plakjes aardappel in een kom en voeg een beetje olie toe. Meng goed zodat alle plakjes bedekt zijn met een dun laagje olie.
 4. Voeg naar smaak zout, peper en andere kruiden toe aan de aardappelschijfjes. Meng opnieuw om de kruiden gelijkmatig te verdelen.
 5. Leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar niet overlappen, zodat ze gelijkmatig kunnen bakken.
 6. Bak de aardappelschijfjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
 7. Haal de baked oven chips uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ervan geniet.

Je kunt de baked oven chips serveren als bijgerecht, snack of als onderdeel van een feestelijke borrelplank. Ze zijn heerlijk om te dippen in sauzen zoals mayonaise, ketchup of guacamole.

Conclusie: baked oven chips zijn een gezondere en smakelijke alternatief voor gefrituurde aardappelchips. Ze bevatten minder vet, zijn knapperig en gemakkelijk te maken. Met dit eenvoudige recept kun je zelf genieten van deze heerlijke snack. Probeer het eens uit en ontdek de vele mogelijkheden van baked oven chips!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht