Baking Soda Oven Schoonmaken

Baking Soda Oven Schoonmaken

De oven schoonmaken kan een vervelende klus zijn, maar met behulp van baking soda wordt het een stuk gemakkelijker. Baking soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat, is een veelzijdig product dat gebruikt kan worden voor verschillende schoonmaakdoeleinden. In dit artikel zullen we ons richten op het gebruik van baking soda om de oven schoon te maken.

Benodigdheden

Voordat je begint met het schoonmaken van de oven, is het belangrijk om de benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Baking soda
 • Water
 • Een kom
 • Een spons of doek
 • Een oude tandenborstel
 • Een plastic spatel
 • Een sprayfles

Stappenplan

Volg deze stappen om je oven schoon te maken met baking soda:

 1. Verwijder de ovenrekken en leg ze in een gootsteen of emmer met warm water en afwasmiddel. Laat ze weken terwijl je de rest van de oven schoonmaakt.
 2. Meng een pasta van baking soda en water in een kom. Gebruik ongeveer 1/2 kopje baking soda en voeg langzaam water toe totdat je een dikke pasta krijgt.
 3. Smeer de pasta gelijkmatig over de binnenkant van de oven. Zorg ervoor dat je alle vuile plekken bedekt.
 4. Laat de pasta een paar uur intrekken. Dit geeft de baking soda de tijd om zijn werk te doen en vuil en vet los te maken.
 5. Terwijl de pasta intrekt, kun je de ovenrekken schoonmaken. Gebruik een spons of doek om ze af te spoelen en eventueel hardnekkig vuil te verwijderen met een oude tandenborstel.
 6. Na een paar uur kun je de pasta in de oven verwijderen. Gebruik een plastic spatel om de pasta voorzichtig weg te schrapen. Veeg de resten weg met een vochtige doek.
 7. Spuit wat water in de oven en veeg het schoon met een spons of doek om eventuele achtergebleven baking soda te verwijderen.
 8. Maak de ovenrekken droog en plaats ze terug in de oven.

Extra tips

Hier zijn nog een paar extra tips om je oven schoon te houden:

 • Gebruik een ovenhandschoen of pannenlap om je handen te beschermen tijdens het schoonmaken van de oven.
 • Voorkom morsen en druppelen van vet en voedsel in de oven door gerechten af te dekken met een deksel of aluminiumfolie.
 • Maak regelmatig de ovenrekken schoon om ophoping van vuil te voorkomen.
 • Gebruik baking soda als een natuurlijk deodorant voor je oven. Strooi wat baking soda op de bodem van de oven om nare geurtjes te absorberen.

Met deze eenvoudige stappen en tips kun je je oven weer laten stralen. Baking soda is een betaalbaar en effectief schoonmaakmiddel dat in bijna elk huishouden te vinden is. Probeer het zelf en ervaar de voordelen van een schone oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht