BBQ Pizza Oven: De perfecte combinatie van barbecue en pizza

De BBQ pizza oven is een innovatieve en veelzijdige toevoeging aan je buitenkeuken. Met deze oven kun je niet alleen heerlijke pizza’s bereiden, maar ook genieten van de gezelligheid en smaak van een barbecue. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen en mogelijkheden van een BBQ pizza oven.

Wat is een BBQ pizza oven?

Een BBQ pizza oven is een speciaal ontworpen oven die je op je barbecue kunt plaatsen. Het is een compacte en draagbare oven die de perfecte omstandigheden creëert voor het bakken van pizza’s. De oven is gemaakt van hittebestendig materiaal en heeft een deksel om de warmte vast te houden. Hierdoor wordt de pizza gelijkmatig verwarmd en krijg je een knapperige korst en smeltende kaas.

Voordelen van een BBQ pizza oven

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een BBQ pizza oven:

 • Multifunctioneel: Met een BBQ pizza oven kun je niet alleen pizza’s bakken, maar ook andere gerechten zoals brood, taarten en gegrilde groenten. Het is een veelzijdig apparaat dat je creativiteit in de keuken stimuleert.
 • Snelheid: Een BBQ pizza oven bereikt hoge temperaturen, waardoor je pizza’s in slechts enkele minuten klaar zijn. Dit is veel sneller dan traditionele ovens, waarbij het soms wel 20 minuten kan duren voordat de pizza gaar is.
 • Smaak: De hoge temperaturen zorgen ervoor dat de pizza een heerlijke rokerige smaak krijgt, vergelijkbaar met een pizza uit een houtgestookte oven. Dit geeft een extra dimensie aan de smaakbeleving.
 • Gezelligheid: Een BBQ pizza oven is een geweldige toevoeging aan een gezellige barbecueavond. Terwijl de pizza’s bakken, kunnen je gasten genieten van de heerlijke geur en het spektakel van het bakproces.
 • Draagbaarheid: De meeste BBQ pizza ovens zijn compact en lichtgewicht, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en meenemen naar bijvoorbeeld een picknick of camping. Zo kun je overal genieten van zelfgemaakte pizza’s.

Hoe gebruik je een BBQ pizza oven?

Het gebruik van een BBQ pizza oven is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Plaats de BBQ pizza oven op je barbecue en zorg ervoor dat deze stevig staat.
 2. Steek de barbecue aan en laat deze opwarmen tot de gewenste temperatuur. De meeste pizza’s worden gebakken bij temperaturen tussen de 300 en 400 graden Celsius.
 3. Plaats de pizza in de oven en sluit het deksel. Houd de temperatuur in de gaten en draai de pizza indien nodig om een gelijkmatige garing te garanderen.
 4. Na enkele minuten is je pizza klaar om te serveren. Haal de pizza uit de oven met een pizzaschep en geniet van je zelfgemaakte creatie.

Welke BBQ pizza oven moet je kiezen?

Er zijn verschillende merken en modellen BBQ pizza ovens op de markt. Bij het kiezen van de juiste oven zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:

 • Grootte: Afhankelijk van de grootte van je barbecue en het aantal pizza’s dat je wilt bakken, kun je kiezen voor een compacte oven of een groter model.
 • Materiaal: Zorg ervoor dat de BBQ pizza oven gemaakt is van hittebestendig materiaal, zoals keramiek of roestvrij staal. Dit zorgt voor een goede warmteverdeling en duurzaamheid.
 • Temperatuurregeling: Sommige ovens hebben een ingebouwde thermometer of luchtregelaars om de temperatuur te regelen. Dit kan handig zijn als je nauwkeurige controle wilt hebben over het bakproces.
 • Prijs: De prijs van een BBQ pizza oven kan variëren, afhankelijk van het merk en de functies. Bedenk van tevoren wat je budget is en welke functies voor jou belangrijk zijn.

Conclusie

Een BBQ pizza oven is een geweldige toevoeging aan je buitenkeuken. Het stelt je in staat om heerlijke pizza’s te bakken met een knapperige korst en smeltende kaas, terwijl je geniet van de gezelligheid van een barbecue. Met de vele voordelen en mogelijkheden van een BBQ pizza oven, is het zeker de moeite waard om er een aan te schaffen. Kies de juiste oven voor jouw behoeften en geniet van de heerlijke smaak van zelfgemaakte pizza’s, waar je ook bent.

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht