Biefstuk in de oven

Biefstuk in de oven

De biefstuk in de oven is een heerlijke manier om een sappige en malse biefstuk te bereiden. Het is een eenvoudige methode die zorgt voor een gelijkmatige garing en een smaakvol resultaat. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je een perfecte biefstuk in de oven kunt bereiden.

Ingrediënten:

 • 2 biefstukken (bijvoorbeeld entrecote of ossenhaas)
 • Zout en peper naar smaak
 • Olijfolie
 • Boter
 • Optioneel: knoflook, rozemarijn of andere kruiden naar smaak

Stappen:

 1. Haal de biefstukken minimaal 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Hierdoor kunnen ze op kamertemperatuur komen, wat zorgt voor een gelijkmatige garing.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 3. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden royaal met zout en peper.
 4. Verhit een ovenbestendige pan op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
 5. Leg de biefstukken in de hete pan en bak ze aan elke zijde ongeveer 2 minuten, of tot ze een mooie bruine korst hebben gekregen.
 6. Voeg eventueel knoflook, rozemarijn of andere kruiden naar smaak toe aan de pan en voeg een klontje boter toe.
 7. Zet de pan met de biefstukken in de voorverwarmde oven en laat ze daar nog ongeveer 5-10 minuten garen, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Houd er rekening mee dat de biefstukken nog iets doorgaren nadat ze uit de oven zijn gehaald.
 8. Haal de biefstukken uit de oven en laat ze enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en de biefstuk mooi mals blijft.
 9. Snijd de biefstukken in dunne plakjes en serveer ze direct. Je kunt ze bijvoorbeeld serveren met gebakken aardappeltjes, groenten en een lekkere saus naar keuze.

Met deze eenvoudige stappen kun je thuis een heerlijke biefstuk in de oven bereiden. Het resultaat is een sappige en malse biefstuk met een smaakvolle korst. Experimenteer gerust met verschillende kruiden en sauzen om je eigen unieke smaakcombinaties te creëren. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht