Entrecote oven: de perfecte manier om een sappige en smaakvolle steak te bereiden

Als je een liefhebber bent van een heerlijke sappige steak, dan is de entrecote oven de perfecte manier om deze te bereiden. Met behulp van de oven kun je de entrecote gelijkmatig garen en behoud je de sappigheid en smaak van het vlees. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van een entrecote in de oven, inclusief handige tips en tricks.

Wat is een entrecote?

Een entrecote is een stuk vlees dat afkomstig is van de dunne lende van een rund. Het is een mals en smaakvol stuk vlees met een mooie vetmarmering. De entrecote wordt vaak gezien als een luxe stuk vlees en is geliefd bij vleesliefhebbers over de hele wereld.

Waarom de oven gebruiken?

De oven is een uitstekende manier om een entrecote te bereiden omdat het een gelijkmatige warmtebron biedt. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig gegaard en behoudt het zijn sappigheid. Daarnaast zorgt de oven ervoor dat de buitenkant van de entrecote mooi bruin en knapperig wordt, terwijl de binnenkant lekker mals blijft.

Stap voor stap: entrecote bereiden in de oven

Volg deze eenvoudige stappen om een heerlijke entrecote te bereiden in de oven:

 1. Haal de entrecote minstens 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Hierdoor kan het vlees op kamertemperatuur komen, wat zorgt voor een gelijkmatige garing.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 3. Dep de entrecote droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten royaal met zout en peper.
 4. Verhit een ovenbestendige pan op hoog vuur en voeg een beetje olie toe. Bak de entrecote aan beide kanten kort aan, ongeveer 1 minuut per kant.
 5. Plaats de pan met de entrecote in de voorverwarmde oven en laat het vlees verder garen. Houd de volgende richtlijnen aan voor de gewenste gaarheid:
  • Rare: 2-3 minuten per kant
  • Medium rare: 3-4 minuten per kant
  • Medium: 4-5 minuten per kant
  • Well done: 5-6 minuten per kant
 6. Haal de entrecote uit de oven en laat het vlees 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Hierdoor kan het vlees zich ontspannen en blijven de sappen behouden.
 7. Snijd de entrecote in dunne plakjes en serveer direct.

Handige tips en tricks

Om de perfecte entrecote uit de oven te bereiden, hebben we nog een aantal handige tips en tricks voor je:

 • Kies altijd voor een entrecote van goede kwaliteit. Het vlees moet mooi gemarmerd zijn en een dieprode kleur hebben.
 • Laat de entrecote op kamertemperatuur komen voordat je het in de oven plaatst. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatiger gegaard.
 • Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van de entrecote te meten. Dit zorgt ervoor dat je het vlees op de gewenste gaarheid kunt bereiden.
 • Voeg eventueel kruiden of specerijen toe aan de entrecote voor extra smaak. Denk aan knoflook, rozemarijn of tijm.
 • Laat het vlees altijd rusten voordat je het aansnijdt. Hierdoor blijven de sappen behouden en wordt het vlees malser.

Conclusie

De entrecote oven is de perfecte manier om een sappige en smaakvolle steak te bereiden. Met behulp van de oven kun je het vlees gelijkmatig garen en behoud je de sappigheid en smaak. Volg de stappen en tips uit dit artikel en geniet van een heerlijke entrecote rechtstreeks uit de oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht