Gevulde Aubergine Oven

Gevulde Aubergine Oven

De gevulde aubergine oven is een heerlijk gerecht dat zowel vegetariërs als vleesliefhebbers zal bekoren. Deze smaakvolle en voedzame maaltijd is perfect voor een doordeweekse avond of een speciale gelegenheid. Met een combinatie van verse ingrediënten en kruiden, zal de gevulde aubergine oven zeker indruk maken op je smaakpapillen.

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines
  • 200 gram gehakt (optioneel)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepel, zodat er een bootvorm ontstaat. Bewaar het vruchtvlees voor later gebruik.

3. Bestrijk de binnenkant van de aubergines met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze zacht zijn geworden.

4. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.

5. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Als je liever een vegetarische versie wilt, kun je het gehakt weglaten.

6. Voeg de paprika, courgette, champignons en het vruchtvlees van de aubergines toe aan de pan. Bak alles samen gedurende 5-7 minuten, of totdat de groenten zacht zijn geworden.

7. Voeg de tomatenblokjes, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

8. Haal de aubergines uit de oven en vul ze royaal met het groentemengsel. Bestrooi de gevulde aubergines met geraspte kaas.

9. Zet de gevulde aubergines terug in de oven en bak ze gedurende 20-25 minuten, of totdat de kaas goudbruin is geworden.

10. Haal de gevulde aubergines uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

De gevulde aubergine oven is een veelzijdig gerecht dat je naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld andere groenten toevoegen, zoals spinazie of maïs, of verschillende kruiden gebruiken om de smaak te variëren. Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende soorten kaas, zoals mozzarella of feta, om een unieke twist aan het gerecht te geven.

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Aubergines zijn een goede bron van voedingsvezels en bevatten weinig calorieën. Ze zijn ook rijk aan antioxidanten en vitamines, zoals vitamine C en vitamine K. Door de aubergines te vullen met een mix van groenten en eventueel gehakt, krijg je een gebalanceerde maaltijd boordevol smaak en voedingsstoffen.

De gevulde aubergine oven is een geweldige optie voor vegetariërs, maar kan ook worden aangepast voor vleesliefhebbers. Door gehakt toe te voegen, krijgt het gerecht een extra hartige smaak en meer eiwitten. Je kunt ook kiezen voor mager gehakt om het gerecht gezonder te maken.

Al met al is de gevulde aubergine oven een heerlijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te maken is. Of je nu een vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar een smaakvolle maaltijd, deze gevulde aubergines zullen zeker in de smaak vallen. Probeer het eens uit en geniet van de heerlijke combinatie van smaken en texturen!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht