Groenten op bakplaat in oven

Groenten op bakplaat in oven

De trend van groenten op bakplaat in de oven is de laatste jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het bereiden van groenten op deze manier. Het is niet alleen een gezonde en smaakvolle manier om groenten te eten, maar het is ook nog eens heel eenvoudig en veelzijdig. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het bereiden van groenten op een bakplaat in de oven en delen we enkele heerlijke recepten.

Voordelen van groenten op bakplaat in oven

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het bereiden van groenten op een bakplaat in de oven. Ten eerste behouden groenten op deze manier hun voedingswaarde beter dan bij andere kookmethoden, zoals koken of stomen. Dit komt doordat de groenten niet in contact komen met water, waardoor belangrijke voedingsstoffen behouden blijven.

Ten tweede is het bereiden van groenten op een bakplaat in de oven heel eenvoudig. Je hoeft alleen de groenten te snijden, op de bakplaat te leggen, wat olie en kruiden toe te voegen en ze in de oven te plaatsen. Dit maakt het een ideale kookmethode voor drukke doordeweekse avonden.

Ten derde is het bereiden van groenten op een bakplaat in de oven erg veelzijdig. Je kunt verschillende soorten groenten combineren en experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om nieuwe smaken te ontdekken. Bovendien kun je groenten op deze manier roosteren, waardoor ze een heerlijke knapperige textuur krijgen.

Recepten voor groenten op bakplaat in oven

Hieronder vind je enkele heerlijke recepten voor groenten op een bakplaat in de oven:

Geroosterde groenten met balsamico-glazuur

 • 500 gram wortelen, in plakjes
 • 500 gram courgette, in blokjes
 • 500 gram paprika, in reepjes
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels balsamicoazijn
 • 1 eetlepel honing
 • Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper in een kom. Verdeel de gesneden groenten gelijkmatig over een bakplaat en besprenkel met het balsamico-glazuur. Rooster de groenten ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Geroosterde pompoen en zoete aardappel

 • 1 kleine pompoen, in blokjes
 • 2 zoete aardappelen, in blokjes
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom. Verdeel de pompoen en zoete aardappel gelijkmatig over een bakplaat en besprenkel met het oliemengsel. Rooster de groenten ongeveer 30-35 minuten in de oven, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

Conclusie

Groenten op een bakplaat in de oven bereiden is een gezonde, eenvoudige en veelzijdige manier om van groenten te genieten. Door groenten te roosteren behouden ze hun voedingswaarde en krijgen ze een heerlijke knapperige textuur. Met de juiste combinatie van groenten, kruiden en specerijen kun je eindeloos variëren en nieuwe smaken ontdekken. Probeer eens een van de bovenstaande recepten en geniet van een smaakvolle maaltijd boordevol voedingsstoffen!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht