Kip grillen in de oven

Als je op zoek bent naar een heerlijke en gezonde manier om kip te bereiden, dan is kip grillen in de oven een uitstekende keuze. Het grillen van kip in de oven zorgt voor een sappige en smaakvolle maaltijd, terwijl het ook nog eens minder vet bevat dan bijvoorbeeld frituren of bakken. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het grillen van kip in de oven, inclusief handige tips en trucs om de perfecte gegrilde kip te bereiden.

Waarom kip grillen in de oven?

Grillen is een gezonde kookmethode omdat het vet uit het vlees druipt terwijl het gaart. Door kip in de oven te grillen, kun je genieten van de smaak en textuur van gegrilde kip zonder de extra calorieën en vetten die gepaard gaan met andere bereidingswijzen. Bovendien is het grillen van kip in de oven ook nog eens heel gemakkelijk en vereist het weinig actieve kooktijd.

Benodigdheden voor het grillen van kip in de oven

Voordat je aan de slag gaat met het grillen van kip in de oven, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Een oven
 • Een ovenrooster
 • Een bakplaat of ovenschaal
 • Een keukentang
 • Een vleesthermometer
 • Aluminiumfolie
 • Marinade of kruiden naar keuze

Stappen voor het grillen van kip in de oven

Volg deze stappen om de perfecte gegrilde kip in de oven te bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Bereid de kip voor door deze te wassen en droog te deppen met keukenpapier.
 3. Marineer de kip met je favoriete marinade of breng deze op smaak met kruiden naar keuze. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren voor een optimale smaak.
 4. Plaats een ovenrooster op een bakplaat of in een ovenschaal. Dit zorgt ervoor dat de kip gelijkmatig gaart en het overtollige vet kan wegdruppelen.
 5. Leg de gemarineerde kip op het ovenrooster en bedek deze eventueel met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
 6. Plaats de bakplaat met de kip in het midden van de voorverwarmde oven.
 7. Grill de kip gedurende 20-25 minuten. Draai de kip halverwege de kooktijd om voor een gelijkmatige garing.
 8. Controleer de gaarheid van de kip met een vleesthermometer. De kip is gaar wanneer de interne temperatuur 75 graden Celsius bereikt.
 9. Haal de kip uit de oven en laat deze enkele minuten rusten voordat je deze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en de kip nog sappiger wordt.

Tips en trucs voor het perfect grillen van kip in de oven

Om de perfecte gegrilde kip in de oven te bereiden, zijn hier nog enkele handige tips en trucs:

 • Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid van de kip te controleren. Dit voorkomt dat de kip te gaar of juist niet gaar genoeg wordt.
 • Laat de kip voor het grillen op kamertemperatuur komen. Hierdoor gaart de kip gelijkmatiger en wordt deze malser.
 • Experimenteer met verschillende marinades en kruiden om de smaak van de gegrilde kip te variëren.
 • Voeg groenten toe aan de bakplaat om een complete maaltijd te bereiden. Groenten zoals paprika, courgette en ui passen goed bij gegrilde kip.
 • Gebruik een tang om de kip te draaien. Hiermee voorkom je dat de sappen uit de kip lekken en de kip droog wordt.

Conclusie

Kip grillen in de oven is een gezonde en smaakvolle manier om kip te bereiden. Door de kip in de oven te grillen, behoudt deze zijn sappigheid en krijgt het een heerlijke gegrilde smaak. Met de juiste benodigdheden en een paar eenvoudige stappen kun je gemakkelijk de perfecte gegrilde kip in de oven bereiden. Experimenteer met verschillende marinades en kruiden om de smaak te variëren en voeg groenten toe voor een complete maaltijd. Volg de tips en trucs voor het beste resultaat en geniet van een heerlijke en gezonde maaltijd!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht