Kippenpoten langzaam garen in de oven

Kippenpoten langzaam garen in de oven

Langzaam gegaarde kippenpoten uit de oven zijn een heerlijke en smaakvolle maaltijd. Door het langzame garen worden de kippenpoten lekker mals en sappig, terwijl de smaken goed kunnen ontwikkelen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je kippenpoten langzaam kunt garen in de oven, zodat je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Benodigdheden:

  • 4 kippenpoten
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Verse kruiden naar keuze (bijv. tijm, rozemarijn, oregano)
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook

Stappenplan:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Leg de kippenpoten op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng ze op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in plakjes en leg deze samen met de teentjes knoflook en verse kruiden tussen de kippenpoten.

Stap 2: Langzaam garen

Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat de kippenpoten langzaam garen gedurende 2 uur. Door de lage temperatuur en langere bereidingstijd krijgen de kippenpoten de kans om langzaam te garen en alle smaken op te nemen.

Stap 3: Krokant korstje

Na 2 uur haal je de bakplaat uit de oven en verwijder je de aluminiumfolie. Zet de oven op de grillstand en plaats de kippenpoten nogmaals in de oven. Laat ze gedurende 5-10 minuten grillen, zodat er een krokant korstje ontstaat.

Stap 4: Serveren

Haal de kippenpoten uit de oven en laat ze even rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en de kippenpoten nog malser worden. Serveer de kippenpoten met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelen, groenten of een frisse salade.

Met dit eenvoudige recept kun je heerlijke kippenpoten langzaam garen in de oven. Het langzame garen zorgt ervoor dat de kippenpoten mals en sappig worden, terwijl de smaken goed kunnen ontwikkelen. Experimenteer gerust met verschillende kruiden en specerijen om de smaak naar jouw voorkeur aan te passen. Geniet van deze smaakvolle maaltijd!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht