Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven

Een lamsbout uit de oven is een heerlijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon om van te genieten tijdens een gezellig diner. Het bereiden van een lamsbout in de oven kan wat tijd en geduld vergen, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een smaakvolle lamsbout kunt bereiden en welke stappen je moet volgen om een perfecte lamsbout uit de oven te krijgen.

Ingrediënten:

 • 1 lamsbout (ongeveer 2 kg)
 • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
 • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Maak kleine inkepingen in de lamsbout met een scherp mes. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.
 3. Meng in een kom de fijngehakte knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm, zout en peper.
 4. Wrijf de lamsbout in met het mengsel en zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
 5. Plaats de lamsbout in een braadslede en dek deze af met aluminiumfolie.
 6. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en laat de lamsbout gedurende 2,5 tot 3 uur braden. Het vlees moet mooi rosé zijn van binnen.
 7. Haal de lamsbout uit de oven en laat deze ongeveer 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees lekker mals blijft.
 8. Snijd de lamsbout in plakken en serveer deze met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde aardappelen, gestoomde groenten of een frisse salade.

Een lamsbout uit de oven is een heerlijk mals stuk vlees met een rijke smaak. Door de lamsbout langzaam te braden in de oven, worden de smaken goed geabsorbeerd en blijft het vlees sappig en mals. Het gebruik van knoflook, rozemarijn en tijm geeft de lamsbout een heerlijke aromatische smaak die perfect samengaat met het malse vlees.

Het is belangrijk om de lamsbout goed te laten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees zijn malsheid behoudt. Serveer de lamsbout met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde aardappelen, gestoomde groenten of een frisse salade. De combinatie van de sappige lamsbout en de smaakvolle bijgerechten zorgt voor een heerlijke maaltijd waar iedereen van zal genieten.

Een lamsbout uit de oven is ook een uitstekende keuze voor feestelijke gelegenheden, zoals kerst of Pasen. Het serveren van een prachtig gebraden lamsbout zal indruk maken op je gasten en zorgt voor een feestelijke sfeer. Daarnaast is het bereiden van een lamsbout uit de oven niet al te ingewikkeld, dus je kunt met een gerust hart je gasten verwennen met dit heerlijke gerecht.

Kortom, een lamsbout uit de oven is een heerlijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon om van te genieten tijdens een gezellig diner. Met de juiste ingrediënten en bereidingswijze kun je een smaakvolle en malse lamsbout op tafel zetten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van een heerlijke lamsbout uit de oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht