Loempia Oven: De Perfecte Manier om Loempia’s te Bereiden

De loempia oven is een geweldige uitvinding voor liefhebbers van loempia’s. Met deze speciale oven kun je gemakkelijk en snel heerlijke loempia’s bereiden, zonder dat je olie hoeft te gebruiken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de loempia oven en ontdekken waarom het een must-have is voor elke keuken.

Wat is een loempia oven?

Een loempia oven is een elektrisch apparaat dat speciaal is ontworpen om loempia’s te bakken. Het heeft een compact formaat en een ingebouwde verwarmingselement dat zorgt voor een gelijkmatige en knapperige bereiding van de loempia’s. De oven heeft meestal verschillende instellingen, waarmee je de temperatuur en baktijd kunt aanpassen aan jouw voorkeur.

Voordelen van een loempia oven

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een loempia oven:

 • Gezonder alternatief: In tegenstelling tot traditionele frituurmethoden, waarbij loempia’s worden ondergedompeld in olie, maakt de loempia oven gebruik van hete lucht om de loempia’s te bakken. Hierdoor heb je geen olie nodig, waardoor de loempia’s veel minder vet en calorieën bevatten.
 • Gemakkelijk in gebruik: De loempia oven is zeer eenvoudig te bedienen. Je hoeft alleen de gewenste temperatuur en baktijd in te stellen, en de oven doet de rest. Dit maakt het ideaal voor zowel beginnende koks als ervaren chefs.
 • Snelheid: De loempia oven verwarmt snel en zorgt voor een gelijkmatige bereiding van de loempia’s. Hierdoor kun je binnen enkele minuten genieten van knapperige loempia’s, zonder lang te hoeven wachten.
 • Makkelijk schoon te maken: De meeste loempia ovens hebben een anti-aanbaklaag, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Je hoeft alleen maar een vochtige doek te gebruiken om eventuele resten te verwijderen.
 • Veelzijdigheid: Naast loempia’s kun je de oven ook gebruiken voor het bereiden van andere gerechten, zoals springrolls, samosa’s en zelfs kleine hapjes zoals kipnuggets. Hierdoor is de loempia oven een veelzijdig apparaat dat je op verschillende manieren kunt gebruiken.

Hoe gebruik je een loempia oven?

Het gebruik van een loempia oven is heel eenvoudig:

 1. Plaats de loempia’s op het rooster van de oven. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de loempia’s is, zodat de hete lucht goed kan circuleren.
 2. Stel de gewenste temperatuur in. Dit kan variëren afhankelijk van het type loempia en jouw persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt een temperatuur van 180-200 graden Celsius aanbevolen.
 3. Stel de baktijd in. Dit hangt af van de grootte en dikte van de loempia’s. Een gemiddelde baktijd ligt tussen de 10-15 minuten.
 4. Druk op de startknop en wacht tot de loempia’s klaar zijn. Je kunt de voortgang van het bakproces controleren via het kijkvenster van de oven.
 5. Haal de loempia’s voorzichtig uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Recepten voor de loempia oven

Met een loempia oven kun je niet alleen traditionele loempia’s bereiden, maar ook experimenteren met verschillende vullingen en smaken. Hier zijn enkele heerlijke recepten die je kunt proberen:

Vegetarische loempia’s

Ingrediënten:

 • Loempiavellen
 • Wortelen, in reepjes gesneden
 • Kool, fijn gesneden
 • Taugé
 • Champignons, in plakjes gesneden
 • Sojasaus
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Meng de groenten in een kom en breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
 2. Leg een loempiavel op een schoon oppervlak en schep een eetlepel van het groentemengsel in het midden.
 3. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia strak op.
 4. Plaats de loempia’s in de loempia oven en bak ze volgens de instructies.
 5. Serveer de loempia’s met een dipsaus naar keuze.

Garnalen loempia’s

Ingrediënten:

 • Loempiavellen
 • Garnalen, gepeld en ontdaan van het darmkanaal
 • Wortelen, in reepjes gesneden
 • Prei, in dunne reepjes gesneden
 • Verse koriander
 • Knoflook, fijngehakt
 • Chilisaus

Bereidingswijze:

 1. Leg een loempiavel op een schoon oppervlak en leg een paar garnalen in het midden.
 2. Voeg een beetje wortel, prei, koriander en knoflook toe.
 3. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia strak op.
 4. Plaats de loempia’s in de loempia oven en bak ze volgens de instructies.
 5. Serveer de loempia’s met chilisaus.

Conclusie

De loempia oven is een fantastisch apparaat dat het bereiden van loempia’s gemakkelijker en gezonder maakt. Met de loempia oven kun je genieten van knapperige loempia’s zonder het gebruik van olie. Bovendien is de oven veelzijdig en kun je er ook andere gerechten mee bereiden. Dus, als je een liefhebber bent van loempia’s, is een loempia oven een must-have voor jouw keuken!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht