Oven Chips

Oven Chips

Oven chips zijn een populaire keuze geworden voor mensen die van knapperige en smakelijke frietjes houden, maar ook op zoek zijn naar een gezondere optie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op oven chips, hun voordelen, hoe ze te maken en enkele heerlijke recepten om van te genieten.

Wat zijn oven chips?

Oven chips zijn dun gesneden aardappelschijfjes die in de oven worden gebakken tot ze knapperig en goudbruin zijn. Ze zijn een alternatief voor traditionele gefrituurde frietjes en bieden een gezondere optie zonder in te leveren op smaak en textuur.

Voordelen van oven chips

Oven chips hebben verschillende voordelen ten opzichte van gefrituurde frietjes:

 • Gezonder: Oven chips bevatten over het algemeen minder vet en calorieën dan gefrituurde frietjes. Ze worden gebakken in de oven met een kleine hoeveelheid olie, waardoor ze een gezondere keuze zijn voor mensen die op hun voeding letten.
 • Minder olie: Bij het maken van oven chips is er geen grote hoeveelheid olie nodig, in tegenstelling tot het frituren. Dit maakt het een minder vettige optie en vermindert het risico op spatten en brandgevaar.
 • Makkelijk te maken: Oven chips zijn eenvoudig te bereiden. Het enige wat je nodig hebt zijn aardappels, olie, zout en eventuele kruiden naar smaak. Ze kunnen snel worden voorbereid en gebakken in de oven.
 • Aanpasbaar: Oven chips kunnen naar eigen smaak worden gekruid. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om je favoriete smaakcombinaties te creëren.

Hoe maak je oven chips?

Het maken van oven chips is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes of frietvormige stukjes.
 3. Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
 4. Besprenkel de aardappelschijfjes met een kleine hoeveelheid olie en bestrooi ze met zout en eventuele andere kruiden naar smaak.
 5. Bak de aardappelschijfjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
 6. Haal de oven chips uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ervan geniet.

Recepten met oven chips

Naast het basisrecept zijn er talloze variaties en recepten die je kunt proberen met oven chips. Hier zijn enkele ideeën:

 • Kruidige oven chips: Besprenkel de aardappelschijfjes met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en een vleugje cayennepeper voor een pittige smaak.
 • Kaasoven chips: Bestrooi de aardappelschijfjes met geraspte kaas en bak ze tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
 • Truffeloven chips: Besprenkel de aardappelschijfjes met truffelolie en bestrooi ze met geraspte Parmezaanse kaas voor een luxe smaak.
 • Knoflook en kruidenoven chips: Meng gehakte knoflook, gedroogde kruiden zoals tijm en rozemarijn, en olijfolie. Marineer de aardappelschijfjes in dit mengsel voordat je ze bakt.

Met deze heerlijke recepten kun je genieten van oven chips op verschillende manieren en smaken.

Conclusie

Oven chips zijn een gezonder alternatief voor gefrituurde frietjes zonder in te leveren op smaak en textuur. Ze zijn eenvoudig te maken, aanpasbaar en bieden verschillende voordelen. Met de juiste kruiden en recepten kun je genieten van knapperige en smakelijke oven chips in verschillende smaakcombinaties. Probeer ze vandaag nog en ontdek een nieuwe favoriete snack!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht