Oven Chips

Oven Chips

Oven chips zijn een populaire keuze geworden voor mensen die van knapperige en smakelijke frietjes houden, maar ook gezonder willen eten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op oven chips, hun voordelen, bereidingswijzen en enkele populaire merken.

Wat zijn oven chips?

Oven chips zijn aardappelproducten die speciaal zijn ontworpen om in de oven te worden gebakken in plaats van gefrituurd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals frietjes, schijfjes of wedges, en zijn meestal voorgekookt voordat ze worden verpakt. Oven chips worden gemaakt van hoogwaardige aardappelen die zorgvuldig zijn geselecteerd en gesneden om een ​​gelijkmatige textuur en smaak te garanderen.

Voordelen van oven chips

Oven chips hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gefrituurde frietjes:

 • Gezonder: Oven chips bevatten over het algemeen minder vet en calorieën dan gefrituurde frietjes. Omdat ze in de oven worden gebakken, hebben ze minder olie nodig, waardoor ze een gezondere optie zijn voor mensen die op hun voeding letten.
 • Minder vet: Oven chips hebben een lager vetgehalte dan gefrituurde frietjes. Dit maakt ze lichter en gemakkelijker verteerbaar.
 • Knapperig: Hoewel oven chips niet zo knapperig zijn als gefrituurde frietjes, kunnen ze nog steeds een bevredigende knapperigheid bieden. Door de juiste bereidingswijze te volgen, kunnen oven chips een heerlijke textuur hebben.
 • Veelzijdig: Oven chips kunnen worden geserveerd als bijgerecht bij verschillende maaltijden. Ze passen goed bij hamburgers, sandwiches, visgerechten en nog veel meer.
 • Gemakkelijk te bereiden: Oven chips zijn eenvoudig te bereiden. Je hoeft alleen maar de instructies op de verpakking te volgen en ze in de oven te bakken. Dit maakt ze ideaal voor drukke dagen of wanneer je snel een maaltijd wilt bereiden.

Bereidingswijzen

Er zijn verschillende manieren om oven chips te bereiden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gewenste textuur:

 1. Traditionele ovenbereiding: Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur op de verpakking. Verspreid de oven chips gelijkmatig op een bakplaat en bak ze volgens de instructies. Draai ze halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
 2. Airfryer: Als je een airfryer hebt, kun je oven chips ook in de airfryer bereiden. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste temperatuur en baktijd.
 3. Extra knapperig: Als je van extra knapperige oven chips houdt, kun je ze voor het bakken lichtjes besprenkelen met olie of een beetje maïzena. Dit zal helpen om een ​​krokantere textuur te bereiken.

Populaire merken oven chips

Er zijn verschillende merken die oven chips aanbieden. Enkele populaire merken zijn:

 • Aviko: Aviko is een bekend merk dat een breed scala aan oven chips aanbiedt, waaronder frietjes, schijfjes en wedges.
 • Mccain: Mccain is een wereldwijd bekend merk dat ook oven chips produceert. Ze hebben verschillende varianten, zoals dunne frietjes en gekruide wedges.
 • Iglo: Iglo biedt oven chips aan die snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Ze hebben ook gezondere opties, zoals oven chips gemaakt van zoete aardappelen.

Al deze merken bieden kwalitatieve oven chips die een heerlijke toevoeging kunnen zijn aan je maaltijden.

Conclusie

Oven chips zijn een geweldig alternatief voor traditionele gefrituurde frietjes. Ze zijn gezonder, bevatten minder vet en zijn gemakkelijk te bereiden. Met verschillende bereidingswijzen en populaire merken om uit te kiezen, kun je genieten van knapperige en smakelijke oven chips bij elke maaltijd. Probeer ze eens uit en ontdek zelf de heerlijke smaak van oven chips!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht