Pulled Pork in Oven

Pulled Pork in Oven

Pulled pork in oven is een heerlijk gerecht dat steeds populairder wordt. Het is een smaakvol en sappig gerecht dat perfect is voor een gezellige barbecue of een feestelijke maaltijd. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van pulled pork in de oven, inclusief handige tips en tricks.

Wat is pulled pork?

Pulled pork is een gerecht dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Het bestaat uit langzaam gegaard varkensvlees dat zo mals is dat het gemakkelijk uit elkaar getrokken kan worden met een vork, vandaar de naam “pulled pork”. Het vlees wordt meestal op smaak gebracht met een rub, een mengsel van kruiden en specerijen, voordat het langzaam wordt gegaard.

Waarom de oven gebruiken?

Hoewel pulled pork traditioneel op de barbecue wordt bereid, kan het ook perfect in de oven worden gemaakt. Het voordeel van de oven is dat je de temperatuur nauwkeurig kunt regelen en het vlees langzaam en gelijkmatig kunt garen. Dit zorgt voor een heerlijk sappig en mals resultaat.

Hoe pulled pork in de oven bereiden?

Om pulled pork in de oven te bereiden, heb je een aantal ingrediënten en materialen nodig:

 • Een stuk varkensschouder of varkensnek
 • Een rub naar keuze
 • Aluminiumfolie
 • Een braadslede of ovenschaal
 • Een vleesthermometer

Volg deze stappen om pulled pork in de oven te maken:

 1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
 2. Wrijf het stuk varkensvlees in met de rub, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
 3. Pak het vlees strak in met aluminiumfolie en leg het in de braadslede of ovenschaal.
 4. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en laat het vlees langzaam garen. Reken ongeveer 1,5 tot 2 uur per 500 gram vlees.
 5. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van het vlees te meten. Pulled pork is klaar wanneer de kerntemperatuur tussen de 88 en 93 graden Celsius ligt.
 6. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten voordat je het uit elkaar trekt met twee vorken.

Tips en tricks

Hier zijn enkele handige tips en tricks om het beste pulled pork in de oven te bereiden:

 • Gebruik een rub met smaakvolle kruiden en specerijen om het vlees op smaak te brengen. Denk aan paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder en bruine suiker.
 • Laat het vlees na het insmeren met de rub minimaal een uur rusten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
 • Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van het vlees nauwkeurig te meten. Dit voorkomt dat het vlees te gaar wordt.
 • Voeg een beetje vocht toe aan de braadslede om het vlees extra sappig te houden tijdens het garen. Dit kan bijvoorbeeld appelsap, bouillon of bier zijn.
 • Experimenteer met verschillende houtsoorten om extra smaak aan het vlees toe te voegen. Appelhout, kersenhout en hickory zijn populaire keuzes.

Serveren van pulled pork

Pulled pork kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het is heerlijk op een zacht broodje met coleslaw en barbecuesaus, maar je kunt het ook combineren met gegrilde groenten, aardappelsalade of maïskolven. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Conclusie:

Pulled pork in de oven is een fantastisch gerecht dat gemakkelijk thuis kan worden bereid. Met de juiste ingrediënten, een beetje geduld en de juiste temperatuur kun je genieten van sappig en smaakvol varkensvlees dat gemakkelijk uit elkaar valt. Experimenteer met verschillende rubs en serveer het op jouw favoriete manier. Smakelijk eten!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht