Recept Kabeljauw Oven

Recept Kabeljauw Oven

De kabeljauw is een heerlijke vis die op verschillende manieren bereid kan worden. Een van de populairste manieren om kabeljauw te bereiden is in de oven. In dit artikel delen we een heerlijk recept voor kabeljauw uit de oven.

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
  3. Pers de citroen uit en giet het sap over de kabeljauwfilets.
  4. Strooi de fijngehakte knoflook, gedroogde oregano, zout en peper over de vis.
  5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven.
  6. Bak de kabeljauw ongeveer 15-20 minuten, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie.
  8. Garneer de kabeljauw met verse peterselie, indien gewenst.
  9. Serveer de kabeljauw direct en geniet van dit heerlijke gerecht!

Dit recept voor kabeljauw uit de oven is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. De combinatie van olijfolie, citroen en knoflook geeft de vis een heerlijke mediterrane smaak. Serveer de kabeljauw met een frisse salade en wat gebakken aardappelen voor een complete maaltijd.

Kabeljauw is een magere vissoort die rijk is aan eiwitten en omega-3 vetzuren. Het regelmatig eten van vis kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Daarnaast is kabeljauw ook nog eens erg lekker en veelzijdig.

Probeer dit recept voor kabeljauw uit de oven eens uit en ontdek zelf hoe lekker en gemakkelijk het is om vis te bereiden. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht