Recept Witlof Oven

Recept Witlof Oven

Witlof uit de oven is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Met een paar simpele ingrediënten tover je een smaakvolle maaltijd op tafel. In dit artikel delen we een heerlijk recept voor witlof uit de oven.

Ingrediënten:

  • 4 stronken witlof
  • 150 gram ham
  • 150 gram geraspte kaas
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml melk
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de onderkant van de witlofstronken en verwijder eventueel de buitenste bladeren.
  3. Kook de witlofstronken in een pan met water en een snufje zout voor ongeveer 10 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
  4. Laat de witlofstronken uitlekken en wikkel elke stronk in een plakje ham.
  5. Leg de ingepakte witlofstronken in een ovenschaal.
  6. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed door totdat er een roux ontstaat.
  7. Voeg geleidelijk de melk toe aan de roux en blijf goed roeren totdat er een gladde saus ontstaat.
  8. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  9. Giet de saus over de witlofstronken in de ovenschaal.
  10. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
  11. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de witlof ongeveer 20 minuten, totdat de kaas goudbruin is geworden.
  12. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het gerecht even afkoelen voordat je het serveert.

Serveer de witlof uit de oven als hoofdgerecht met bijvoorbeeld aardappelpuree en een frisse salade. Dit gerecht is ook heerlijk in combinatie met gebakken aardappeltjes of rijst. Geniet van deze smaakvolle en eenvoudige maaltijd!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht