Recepten Zoete Aardappel Oven

Recepten Zoete Aardappel Oven

De zoete aardappel is een veelzijdige groente die op verschillende manieren bereid kan worden. Een populaire manier om zoete aardappel te bereiden is in de oven. In dit artikel zullen we enkele heerlijke recepten delen voor zoete aardappel uit de oven.

1. Geroosterde Zoete Aardappel Frietjes

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne frietjes.
  3. Leg de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Besprenkel de frietjes met olijfolie en bestrooi ze met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  5. Meng alles goed door elkaar zodat de frietjes gelijkmatig gekruid zijn.
  6. Bak de frietjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Haal de frietjes uit de oven en serveer ze warm.

2. Gevulde Zoete Aardappel met Zwarte Bonen

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, gehakt (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze op een bakplaat.
  3. Bak de zoete aardappels in de oven gedurende 45-60 minuten, of tot ze zacht zijn.
  4. Terwijl de zoete aardappels bakken, verwarm een beetje olie in een pan en bak de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de zwarte bonen, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  6. Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden.
  7. Schep het bonenmengsel op de zoete aardappelhelften en garneer met verse koriander.
  8. Zet de gevulde zoete aardappels terug in de oven en bak ze nog 10 minuten, of tot het bonenmengsel warm is.
  9. Serveer de gevulde zoete aardappels warm.

3. Zoete Aardappel Ovenschotel met Spinazie en Feta

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote zoete aardappels, in plakjes gesneden
  • 200 gram verse spinazie
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is.
  4. Breng de spinazie op smaak met zout, peper, oregano en paprikapoeder.
  5. Leg de plakjes zoete aardappel in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
  6. Verdeel het spinaziemengsel gelijkmatig over de zoete aardappelplakjes.
  7. Verkruimel de feta over de ovenschotel.
  8. Bak de ovenschotel gedurende 30-35 minuten, of tot de zoete aardappel zacht is en de feta goudbruin is.
  9. Serveer de ovenschotel warm.

Met deze heerlijke recepten kun je genieten van de zoete aardappel op een smaakvolle en gezonde manier. Experimenteer gerust met verschillende kruiden en ingrediënten om je eigen unieke draai aan de recepten te geven. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht