Ribeye in de oven: een heerlijke manier om van dit smaakvolle stuk vlees te genieten

Als je een liefhebber bent van sappig en mals vlees, dan is ribeye een absolute aanrader. Dit stuk vlees, afkomstig van de ribben van het rund, staat bekend om zijn rijke smaak en malsheid. Een populaire manier om ribeye te bereiden is in de oven. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van ribeye in de oven, zodat je thuis kunt genieten van een heerlijk stuk vlees.

Wat is ribeye?

Ribeye is een stuk vlees dat afkomstig is van de ribben van het rund. Het is een van de meest smaakvolle delen van het rundvlees, dankzij de marmering van vet die door het vlees heen loopt. Dit vet zorgt voor extra smaak en malsheid. Ribeye wordt vaak gesneden als een dik stuk vlees, met een mooie vetrand aan de buitenkant.

Waarom ribeye in de oven?

Hoewel ribeye op verschillende manieren bereid kan worden, is de oven een uitstekende keuze. Het gebruik van de oven zorgt ervoor dat de ribeye gelijkmatig gaart, waardoor je een perfecte malsheid en sappigheid krijgt. Bovendien kun je met de oven de gewenste kerntemperatuur nauwkeurig regelen, wat essentieel is voor een perfect gebakken ribeye.

Benodigdheden voor het bereiden van ribeye in de oven

Voordat je aan de slag gaat met het bereiden van ribeye in de oven, is het belangrijk om de juiste benodigdheden in huis te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Een ribeye steak van goede kwaliteit
 • Zout en peper
 • Olijfolie
 • Een vleesthermometer
 • Een ovenvaste pan of bakplaat
 • Keukentouw (optioneel)

Hoe bereid je ribeye in de oven?

Nu je alle benodigdheden hebt verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan met het bereiden van ribeye in de oven. Volg deze stappen voor een heerlijk resultaat:

 1. Haal de ribeye minstens 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 3. Dep de ribeye droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten royaal met zout en peper.
 4. Verhit een ovenvaste pan of bakplaat op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
 5. Leg de ribeye in de pan en bak het aan elke kant ongeveer 2 minuten, zodat er een mooie bruine korst ontstaat.
 6. Plaats de pan met de ribeye in de voorverwarmde oven.
 7. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van de ribeye te meten. Voor een medium-rare ribeye moet de kerntemperatuur ongeveer 55 graden Celsius zijn.
 8. Haal de ribeye uit de oven en laat het vlees 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees nog malser wordt.
 9. Snijd de ribeye in mooie plakken en serveer direct.

Serveren van ribeye in de oven

Ribeye in de oven is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook combineren met verschillende bijgerechten. Denk aan geroosterde groenten, aardappelpuree, of een frisse salade. Een goede rode wijn past ook uitstekend bij ribeye. Serveer de ribeye op een warm bord en geniet van de sappige smaak en malsheid van het vlees.

Conclusie

Ribeye in de oven is een geweldige manier om van dit smaakvolle stuk vlees te genieten. Met de juiste bereidingswijze en benodigdheden kun je thuis een perfect gebakken ribeye op tafel zetten. Volg de stappen in dit artikel en geniet van een sappige en malse ribeye, boordevol smaak. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht