Ribeye oven: de perfecte manier om een sappige steak te bereiden

De ribeye oven is een geweldige manier om een heerlijke sappige steak te bereiden. Met behulp van deze methode kun je de perfecte ribeye creëren, met een mooie bruine korst aan de buitenkant en een mals en sappig interieur. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van een ribeye in de oven, inclusief handige tips en trucs om ervoor te zorgen dat je steak perfect wordt.

Wat is een ribeye?

Voordat we ingaan op de details van het bereiden van een ribeye in de oven, is het belangrijk om te weten wat een ribeye eigenlijk is. Een ribeye is een stuk vlees dat afkomstig is van de ribben van een rund. Het is een van de meest smaakvolle en malse stukken vlees, dankzij de marmering van vet die door het vlees loopt. Dit vet zorgt voor extra smaak en sappigheid.

De juiste ribeye kiezen

Voordat je aan de slag gaat met het bereiden van een ribeye in de oven, is het belangrijk om de juiste ribeye te kiezen. Kies voor een ribeye met een goede marmering van vet, omdat dit zorgt voor extra smaak en sappigheid. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de versheid van het vlees. Kies altijd voor vers vlees van goede kwaliteit.

Stap voor stap: ribeye bereiden in de oven

Om een heerlijke ribeye te bereiden in de oven, volg je de onderstaande stappen:

 1. Haal de ribeye minstens 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 3. Dep de ribeye droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten royaal met zout en peper.
 4. Verhit een ovenbestendige pan op hoog vuur en voeg een beetje olie toe.
 5. Leg de ribeye in de pan en bak beide kanten ongeveer 2 minuten, zodat er een mooie bruine korst ontstaat.
 6. Plaats de pan met de ribeye in de voorverwarmde oven en bak de steak verder tot de gewenste gaarheid. Dit duurt meestal nog zo’n 8-10 minuten voor een medium-rare steak.
 7. Haal de ribeye uit de oven en laat het vlees 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog malser wordt.
 8. Snijd de ribeye in dunne plakjes en serveer direct.

Tips en trucs voor de perfecte ribeye

Hier zijn enkele handige tips en trucs om ervoor te zorgen dat je ribeye perfect wordt:

 • Zorg ervoor dat de ribeye op kamertemperatuur is voordat je het in de oven plaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.
 • Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid van de ribeye te controleren. De kerntemperatuur moet ongeveer 55 graden Celsius zijn voor een medium-rare steak.
 • Laat de ribeye rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees malser wordt.
 • Experimenteer met verschillende kruiden en marinades om de smaak van de ribeye te versterken. Probeer bijvoorbeeld knoflook, rozemarijn of een marinade op basis van sojasaus.

Conclusie

De ribeye oven is een geweldige manier om een sappige en smaakvolle steak te bereiden. Met behulp van de juiste technieken en tips kun je een perfecte ribeye creëren, die zeker indruk zal maken op je gasten. Volg de stappen en geniet van een heerlijke ribeye uit de oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht