Rollade braden in de oven

Een rollade braden in de oven is een heerlijke manier om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Of je nu een feestelijke maaltijd wilt bereiden of gewoon zin hebt in een lekker stuk vlees, een rollade uit de oven is altijd een goede keuze. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het braden van een rollade in de oven, van het kiezen van de juiste rollade tot het bereiden ervan.

De juiste rollade kiezen

Voordat je begint met het braden van een rollade in de oven, is het belangrijk om de juiste rollade te kiezen. Er zijn verschillende soorten rollades verkrijgbaar, zoals varkensrollade, rundvleesrollade en kiprollade. Het is belangrijk om te bedenken welke smaak je wilt bereiken en welk vlees je het lekkerst vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal personen dat je wilt serveren. Een rollade van ongeveer 500 gram is geschikt voor 2 tot 3 personen.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het vlees. Kies altijd voor een rollade van goede kwaliteit, bij voorkeur van een lokale slager. Het vlees moet mooi roze van kleur zijn en een goede marmering hebben. Dit zorgt voor een sappige en malse rollade.

De rollade voorbereiden

Voordat je de rollade in de oven kunt braden, moet je deze eerst goed voorbereiden. Begin met het op kamertemperatuur laten komen van de rollade. Haal de rollade ongeveer een uur voordat je deze wilt braden uit de koelkast. Hierdoor kan het vlees gelijkmatig garen in de oven.

Daarnaast is het belangrijk om de rollade op smaak te brengen. Dit kun je doen door de rollade te kruiden met zout, peper en eventueel andere kruiden naar smaak. Je kunt bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, knoflook of paprikapoeder toevoegen. Wrijf de kruiden goed in het vlees, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

De rollade braden in de oven

Nu is het tijd om de rollade daadwerkelijk te braden in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Plaats de rollade in een ovenschaal en zet deze in het midden van de oven. Laat de rollade ongeveer 20 minuten per 500 gram garen. Houd er rekening mee dat de exacte bereidingstijd kan variëren, afhankelijk van de dikte van de rollade en de gewenste gaarheid.

Om te controleren of de rollade gaar is, kun je een vleesthermometer gebruiken. Steek de thermometer in het dikste deel van de rollade, zonder het bot te raken. De kerntemperatuur van de rollade moet ongeveer 65 graden Celsius zijn voor rosé vlees en 70 graden Celsius voor doorbakken vlees.

Serveren en genieten

Zodra de rollade gaar is, haal je deze uit de oven en laat je deze even rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees nog malser wordt. Na ongeveer 10 minuten kun je de rollade aansnijden en serveren.

Een rollade uit de oven is heerlijk in combinatie met aardappelen, groenten en een smakelijke jus. Je kunt er ook voor kiezen om de rollade te serveren met een frisse salade of gegrilde groenten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Conclusie

Het braden van een rollade in de oven is een eenvoudige manier om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Door de juiste rollade te kiezen, deze goed voor te bereiden en op de juiste manier te braden, kun je genieten van een heerlijk mals stuk vlees. Experimenteer met verschillende kruiden en serveer de rollade met jouw favoriete bijgerechten. Smakelijk eten!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht