Rollade braden in de oven

Een rollade braden in de oven is een heerlijke manier om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Of je nu een feestelijke maaltijd wilt bereiden of gewoon zin hebt in een lekker stuk vlees, een rollade uit de oven is altijd een goede keuze. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het braden van een rollade in de oven, van het kiezen van de juiste rollade tot het bereiden ervan.

De juiste rollade kiezen

Voordat je begint met het braden van een rollade in de oven, is het belangrijk om de juiste rollade te kiezen. Er zijn verschillende soorten rollades verkrijgbaar, zoals varkensrollade, rundvleesrollade en kiprollade. Het is belangrijk om te bedenken welke smaak je wilt bereiken en welk vlees je het lekkerst vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal personen dat je wilt bedienen. Een rollade van ongeveer 500 gram is geschikt voor 2 tot 3 personen.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het vlees. Kies altijd voor een rollade van goede kwaliteit, bij voorkeur van een lokale slager. Het vlees moet mooi roze van kleur zijn en een goede marmering hebben. Dit zorgt voor een sappige en malse rollade.

De rollade voorbereiden

Voordat je de rollade in de oven kunt braden, moet je deze eerst goed voorbereiden. Begin met het op kamertemperatuur laten komen van de rollade. Haal de rollade ongeveer een uur voordat je deze wilt braden uit de koelkast. Hierdoor kan het vlees gelijkmatig garen in de oven.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor het braden van een rollade. Zorg ervoor dat de oven goed is voorverwarmd voordat je de rollade erin plaatst.

Om de rollade extra smaak te geven, kun je ervoor kiezen om deze te kruiden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en tijm. Wrijf de rollade goed in met de kruiden, zodat deze aan alle kanten bedekt is.

De rollade braden

Leg de rollade in een ovenschaal en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de rollade ongeveer 20 minuten braden per 500 gram vlees. Houd er rekening mee dat de braadtijd kan variëren, afhankelijk van de dikte van de rollade en de gewenste gaarheid.

Om te controleren of de rollade gaar is, kun je een vleesthermometer gebruiken. Steek de thermometer in het dikste deel van de rollade, zonder het bot te raken. De kerntemperatuur van de rollade moet ongeveer 65 graden Celsius zijn voor rosé vlees en 70 graden Celsius voor doorbakken vlees.

Haal de rollade uit de oven en dek deze af met aluminiumfolie. Laat de rollade ongeveer 10 minuten rusten voordat je deze aansnijdt. Hierdoor kan het vlees zich ontspannen en blijft het lekker sappig.

Serveren en genieten

Als de rollade voldoende gerust heeft, kun je deze aansnijden en serveren. Snijd de rollade in dunne plakken en serveer deze met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, groenten en jus. Een rollade uit de oven is een heerlijk gerecht dat perfect past bij een feestelijke gelegenheid of gewoon als smaakvolle maaltijd.

Om het gerecht helemaal af te maken, kun je ervoor kiezen om een saus te serveren bij de rollade. Een rode wijnsaus, champignonsaus of mosterdsaus zijn goede opties die goed passen bij de smaak van de rollade.

Conclusie

Het braden van een rollade in de oven is een eenvoudige manier om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Door de juiste rollade te kiezen, deze goed voor te bereiden en op de juiste manier te braden, kun je genieten van een smaakvol stuk vlees. Serveer de rollade met bijgerechten en eventueel een saus naar keuze en je hebt een heerlijke maaltijd om van te genieten. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en bereid een heerlijke rollade in de oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht