Rollade grillen in de oven

Rollade grillen in de oven is een heerlijke manier om een sappige en smaakvolle maaltijd te bereiden. Of je nu een feestelijke gelegenheid hebt of gewoon zin hebt in een lekker stuk vlees, een rollade uit de oven is altijd een goed idee. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het grillen van een rollade in de oven, inclusief handige tips en tricks.

Wat is een rollade?

Een rollade is een opgerold stuk vlees dat meestal wordt gemaakt van varkens-, rund- of kalfsvlees. Het vlees wordt gekruid en opgerold tot een mooie cilindervormige vorm. Rollades zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen zowel gevuld als ongevuld zijn. Het vlees wordt vaak samengebonden met keukentouw om ervoor te zorgen dat het zijn vorm behoudt tijdens het bereiden.

Waarom rollade grillen in de oven?

Grillen in de oven is een geweldige manier om een rollade te bereiden omdat het zorgt voor een gelijkmatige garing en een knapperige buitenkant. De oven zorgt ervoor dat de rollade langzaam gaart, waardoor het vlees mals en sappig blijft. Bovendien krijgt de rollade in de oven een heerlijke goudbruine korst, die zorgt voor extra smaak en textuur.

Stappenplan voor het grillen van een rollade in de oven

Volg deze stappen om een perfect gegrilde rollade uit de oven te bereiden:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Haal de rollade uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
 3. Breng de rollade op smaak met zout, peper en eventuele andere kruiden naar keuze.
 4. Verhit een beetje olie of boter in een braadpan op middelhoog vuur.
 5. Braad de rollade aan alle kanten aan totdat het vlees mooi bruin is.
 6. Plaats de rollade in een ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven.
 7. Bereken de benodigde oventijd op basis van het gewicht van de rollade. Reken ongeveer 25 minuten per 500 gram vlees.
 8. Controleer de kerntemperatuur van de rollade met een vleesthermometer. Een kerntemperatuur van 65 graden Celsius is ideaal voor rosé vlees.
 9. Haal de rollade uit de oven en laat het vlees 10-15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog malser wordt.
 10. Verwijder het keukentouw en snijd de rollade in mooie plakken.

Tips en tricks voor het perfect grillen van een rollade in de oven

Met deze handige tips en tricks wordt het grillen van een rollade in de oven een gegarandeerd succes:

 • Kies voor een rollade van goede kwaliteit. Dit zorgt voor een betere smaak en textuur.
 • Laat de rollade op kamertemperatuur komen voordat je het vlees gaat bereiden. Hierdoor gaart het vlees gelijkmatiger.
 • Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van de rollade te controleren. Dit voorkomt dat het vlees te gaar wordt.
 • Experimenteer met verschillende kruiden en marinades om de rollade op smaak te brengen. Probeer bijvoorbeeld een kruidenmengsel van rozemarijn, tijm en knoflook.
 • Voeg groenten toe aan de ovenschaal voor extra smaak. Wortelen, uien en aardappelen zijn heerlijk in combinatie met een rollade.
 • Laat de rollade altijd rusten voordat je het vlees aansnijdt. Hierdoor blijven de sappen behouden en wordt het vlees malser.

Conclusie

Rollade grillen in de oven is een eenvoudige en smaakvolle manier om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Met de juiste voorbereiding en een beetje geduld kun je genieten van een sappige rollade met een knapperige korst. Volg de stappen en tips in dit artikel en verras jezelf en je gasten met een perfect gegrilde rollade uit de oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht