Runderrollade in de oven langzaam garen

Runderrollade in de oven langzaam garen

Een runderrollade in de oven langzaam garen is een geweldige manier om een sappige en smaakvolle maaltijd te bereiden. Door het langzaam garen van de rollade in de oven, wordt het vlees heerlijk mals en behoudt het zijn natuurlijke smaken. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een runderrollade perfect kunt bereiden door middel van langzaam garen in de oven.

Wat is een runderrollade?

Een runderrollade is een stuk vlees dat wordt gemaakt van de achtervoet van een rund. Het is een populair gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens feestelijke gelegenheden, zoals Kerstmis of Pasen. Een runderrollade kan verschillende vormen hebben, zoals een langwerpige cilinder of een platte rechthoek. Het vlees wordt meestal opgerold en vastgebonden met keukentouw om de vorm te behouden tijdens het koken.

Waarom langzaam garen in de oven?

Het langzaam garen van een runderrollade in de oven heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het langzame garen ervoor dat het vlees gelijkmatig wordt verwarmd, waardoor het mooi mals en sappig blijft. Daarnaast zorgt het langzaam garen ervoor dat de natuurlijke smaken en sappen van het vlees behouden blijven, wat resulteert in een heerlijke en smaakvolle rollade.

Door de rollade langzaam te garen, krijgt het vlees ook de tijd om te rusten en te ontspannen. Dit zorgt ervoor dat het vlees malser wordt en gemakkelijker te snijden is. Het langzaam garen van een runderrollade in de oven is dus de perfecte manier om een heerlijke maaltijd te bereiden.

Hoe bereid je een runderrollade langzaam in de oven?

Om een runderrollade langzaam in de oven te garen, volg je de onderstaande stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. Bestrooi de rollade met zout en peper naar smaak.
  3. Verhit een beetje olie of boter in een braadpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de rollade aan alle kanten goudbruin.
  5. Haal de rollade uit de pan en leg deze in een ovenschaal.
  6. Voeg eventueel groenten, zoals wortels en uien, toe aan de ovenschaal voor extra smaak.
  7. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie.
  8. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de rollade langzaam garen gedurende 2 tot 3 uur, afhankelijk van de grootte van de rollade.
  9. Controleer regelmatig de kerntemperatuur van de rollade met een vleesthermometer. De rollade is gaar wanneer de kerntemperatuur 55-60 graden Celsius bereikt.
  10. Haal de rollade uit de oven en laat deze 10-15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Door deze stappen te volgen, zul je een perfect gegaarde runderrollade krijgen die heerlijk mals en smaakvol is.

Serveren van de runderrollade

Een runderrollade in de oven langzaam garen is een veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren kan worden geserveerd. Je kunt de rollade in dunne plakjes snijden en serveren met aardappelpuree, groenten en een smakelijke jus. Je kunt de rollade ook gebruiken als vulling voor een heerlijke sandwich of als hoofdingrediënt in een salade.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je de rollade mooi presenteert en geniet van de heerlijke smaken die het langzaam garen in de oven heeft opgeleverd.

Conclusie

Het langzaam garen van een runderrollade in de oven is een geweldige manier om een sappige en smaakvolle maaltijd te bereiden. Door de rollade langzaam te garen, blijft het vlees mals en behoudt het zijn natuurlijke smaken. Volg de bovenstaande stappen en geniet van een perfect gegaarde runderrollade die je gasten zeker zal imponeren.

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht