Runderrollade in de oven langzaam garen

Runderrollade in de oven langzaam garen

Een runderrollade in de oven langzaam garen is een geweldige manier om een sappige en smaakvolle maaltijd te bereiden. Door het langzaam garen van de rollade in de oven, wordt het vlees heerlijk mals en behoudt het zijn natuurlijke smaken. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een runderrollade perfect kunt bereiden door middel van langzaam garen in de oven.

Wat is een runderrollade?

Een runderrollade is een stuk vlees dat wordt gemaakt van de achtervoet van een rund. Het is een populair gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens feestelijke gelegenheden, zoals Kerstmis of Pasen. Een runderrollade kan verschillende vormen hebben, zoals een langwerpige cilinder of een platte rechthoek. Het vlees wordt meestal opgerold en vastgebonden met keukentouw om de vorm te behouden tijdens het koken.

Waarom langzaam garen in de oven?

Het langzaam garen van een runderrollade in de oven heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het langzame garen ervoor dat het vlees gelijkmatig wordt verwarmd, waardoor het mooi mals en sappig blijft. Daarnaast zorgt het langzaam garen ervoor dat de natuurlijke smaken en sappen van het vlees behouden blijven, wat resulteert in een heerlijke en smaakvolle rollade.

Door de rollade langzaam te garen, krijgen de vezels in het vlees de tijd om te ontspannen en te verzachten. Dit zorgt ervoor dat het vlees malser wordt en gemakkelijker te kauwen is. Bovendien zorgt het langzaam garen ervoor dat het vlees niet uitdroogt, wat vaak gebeurt bij snelle bereidingsmethoden zoals bakken of grillen.

Hoe bereid je een runderrollade langzaam in de oven?

Om een runderrollade langzaam in de oven te garen, volg je de onderstaande stappen:

  1. Verwarm de oven voor op een lage temperatuur, meestal rond de 120-150 graden Celsius.
  2. Wrijf de rollade in met zout, peper en eventuele andere kruiden naar smaak.
  3. Verhit een braadpan op het fornuis en voeg een beetje olie toe. Braad de rollade aan alle kanten aan totdat deze mooi bruin is.
  4. Plaats de rollade in een ovenschaal en voeg eventueel groenten, zoals wortelen en uien, toe voor extra smaak.
  5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de rollade langzaam garen in de oven gedurende 2-3 uur, afhankelijk van de grootte van de rollade. Controleer regelmatig de kerntemperatuur met een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat het vlees gaar is.
  7. Haal de rollade uit de oven en laat deze 10-15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen in het vlees.

Na het langzaam garen in de oven, is je runderrollade klaar om geserveerd te worden. Snijd de rollade in plakjes en serveer het met bijgerechten zoals aardappelpuree, groenten en jus. Geniet van de heerlijke smaken en de malsheid van het vlees!

Conclusie

Het langzaam garen van een runderrollade in de oven is een geweldige manier om een sappige en smaakvolle maaltijd te bereiden. Door het langzame garen blijft het vlees mals en behoudt het zijn natuurlijke smaken. Volg de bovenstaande stappen en geniet van een heerlijke runderrollade die je gasten zeker zal imponeren!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht