Short Ribs in Oven

Short Ribs in Oven

Short ribs in oven is een heerlijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen. Deze smaakvolle en malse ribben worden langzaam gegaard in de oven, waardoor het vlees boterzacht wordt en vol van smaak. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van short ribs in de oven, inclusief handige tips en trucs om het beste resultaat te krijgen.

Wat zijn short ribs?

Short ribs, ook wel bekend als korte ribben, zijn een stuk vlees dat afkomstig is van de ribbenkast van een rund. Het zijn de ribben die dicht bij de borstkas zitten. Short ribs hebben een hoog vetgehalte en bevatten veel bindweefsel, wat zorgt voor een sappige en smaakvolle maaltijd wanneer ze op de juiste manier worden bereid.

De voorbereiding

Voordat je de short ribs in de oven kunt bereiden, is het belangrijk om ze goed voor te bereiden. Begin met het marineren van de ribben om de smaken dieper in het vlees te laten trekken. Je kunt kiezen voor een eenvoudige marinade van olijfolie, knoflook, zout en peper, of experimenteren met verschillende kruiden en specerijen naar smaak.

Laat de short ribs minimaal een uur marineren in de koelkast, maar het liefst een hele nacht voor een nog intensere smaak. Haal de ribben ongeveer een uur voordat je ze gaat bereiden uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Het bereidingsproces

Verwarm de oven voor op een lage temperatuur, bijvoorbeeld 150 graden Celsius. Dit langzame garingproces zorgt ervoor dat het vlees mals wordt en de smaken goed kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat je een braadpan gebruikt die groot genoeg is om alle ribben comfortabel te kunnen plaatsen.

Haal de short ribs uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze vervolgens met zout en peper naar smaak. Verhit een beetje olie in de braadpan op middelhoog vuur en bak de ribben aan beide kanten goudbruin. Dit zorgt voor een mooie korst en extra smaak.

Wanneer de ribben mooi bruin zijn, voeg je groenten zoals wortelen, uien en selderij toe aan de pan. Deze groenten zullen smaak afgeven aan het vlees en zorgen voor een heerlijke jus. Voeg ook een paar teentjes knoflook toe voor extra aroma.

Plaats de braadpan met de short ribs en groenten in de voorverwarmde oven. Laat de ribben langzaam garen gedurende 2 tot 3 uur, afhankelijk van de dikte van de ribben. Het vlees moet van het bot vallen en gemakkelijk uit elkaar te trekken zijn.

Serveren en genieten

Zodra de short ribs gaar zijn, haal je de braadpan uit de oven en laat je het vlees even rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog malser wordt. Serveer de short ribs met de groenten en jus uit de pan.

Short ribs in oven zijn heerlijk in combinatie met aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade. Je kunt ook experimenteren met verschillende sauzen en marinades om het gerecht naar jouw smaak aan te passen.

Tips en trucs

– Kies voor short ribs met een goede marmering, dit zorgt voor extra sappigheid en smaak.

– Laat de ribben goed marineren voor een diepere smaak.

– Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid van het vlees te controleren. De kerntemperatuur moet ongeveer 90 graden Celsius zijn.

– Voeg eventueel een scheutje rode wijn toe aan de braadpan voor extra smaak.

– Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke smaak te creëren.

Met deze tips en trucs kun je zelf de perfecte short ribs in oven bereiden. Geniet van de heerlijke smaken en de malse textuur van dit fantastische gerecht!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht