Short Ribs in Oven

Short Ribs in Oven

Short ribs in oven is een heerlijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen. Deze smaakvolle en malse ribben worden langzaam gegaard in de oven, waardoor het vlees boterzacht wordt en vol van smaak. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van short ribs in de oven, inclusief handige tips en trucs.

Wat zijn short ribs?

Short ribs, ook wel bekend als korte ribben, zijn een stuk vlees dat afkomstig is van de ribbenkast van een rund. Het zijn de ribben die dicht bij de borstkas zitten. Short ribs hebben een hoog vetgehalte en bevatten veel bindweefsel, wat zorgt voor een sappige en smaakvolle maaltijd wanneer ze op de juiste manier worden bereid.

De voorbereiding

Voordat je de short ribs in de oven kunt bereiden, is het belangrijk om ze goed voor te bereiden. Begin met het marineren van het vlees om de smaken dieper in het vlees te laten trekken. Je kunt kiezen voor een eenvoudige marinade van olijfolie, knoflook, zout en peper, of experimenteren met verschillende kruiden en specerijen naar smaak.

Laat de short ribs minimaal een uur marineren in de koelkast, maar het liefst een hele nacht voor een nog intensere smaak. Haal het vlees ongeveer een uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Het bereidingsproces

Verwarm de oven voor op een lage temperatuur, ongeveer 150 graden Celsius. Neem een braadpan of ovenschaal en leg de short ribs erin. Voeg eventueel groenten zoals wortelen, uien en selderij toe voor extra smaak. Giet een beetje bouillon, wijn of water in de pan om het vlees vochtig te houden tijdens het garen.

Bedek de pan met aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat de short ribs langzaam garen gedurende 3 tot 4 uur, of totdat het vlees zacht en mals is. Halverwege het kookproces kun je de short ribs omdraaien en bedruipen met het vocht in de pan om de smaken gelijkmatig te verdelen.

Serveren en genieten

Zodra de short ribs gaar zijn, haal je de pan uit de oven en laat je het vlees even rusten voordat je het serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog malser wordt. Serveer de short ribs met de groenten en het vocht uit de pan, of met een heerlijke zelfgemaakte barbecuesaus.

Short ribs in de oven zijn heerlijk in combinatie met aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade. Het vlees is zo mals dat het gemakkelijk van het bot valt, waardoor het een waar genot is om te eten.

Tips en trucs

– Kies altijd voor short ribs van goede kwaliteit. Het vlees moet mooi gemarmerd zijn en een dieprode kleur hebben.

– Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden. Hierdoor wordt het gelijkmatiger gaar.

– Experimenteer met verschillende marinades en kruiden om je eigen unieke smaak te creëren.

– Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid van het vlees te controleren. De kerntemperatuur moet ongeveer 90 graden Celsius zijn.

– Laat het vlees na het bereiden even rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt voor een sappiger resultaat.

Met deze tips en trucs kun je zelf de perfecte short ribs in de oven bereiden. Geniet van de heerlijke smaken en de malse textuur van dit fantastische gerecht. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht