Short Ribs Oven

Short Ribs Oven

Short ribs oven is een heerlijk gerecht dat perfect is voor liefhebbers van sappig en mals vlees. Deze smaakvolle ribben worden langzaam gegaard in de oven, waardoor ze boterzacht worden en vol van smaak zijn. Of je nu een ervaren chef-kok bent of een beginnende kookliefhebber, het bereiden van short ribs in de oven is een eenvoudig proces dat gegarandeerd indruk zal maken op je gasten.

Wat zijn short ribs?

Short ribs, ook wel bekend als korte ribben, zijn een stuk vlees dat afkomstig is van de ribbenkast van een rund. Het vlees bevat zowel vlees als bot, en heeft een hoog vetgehalte, wat zorgt voor een rijke en intense smaak. Short ribs zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals flanken en English cut. Flanken ribs zijn dunner en bevatten meer vlees, terwijl English cut ribs dikker zijn en meer bot bevatten.

Waarom de oven gebruiken?

De oven is een uitstekende manier om short ribs te bereiden vanwege de langzame en gelijkmatige warmteverdeling. Door de ribben langzaam te garen op een lage temperatuur, wordt het vlees boterzacht en valt het bijna van het bot af. Bovendien zorgt de oven ervoor dat de smaken goed kunnen ontwikkelen, waardoor je een heerlijk mals en smaakvol gerecht krijgt.

Het bereidingsproces

Om short ribs in de oven te bereiden, volg je de onderstaande stappen:

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
 2. Wrijf de short ribs in met een mengsel van zout, peper en je favoriete kruiden en specerijen. Laat het vlees even rusten zodat de smaken kunnen intrekken.
 3. Verhit een grote ovenbestendige pan op het fornuis en voeg een beetje olie toe. Bak de short ribs aan beide kanten bruin, zodat er een mooie korst ontstaat.
 4. Haal de short ribs uit de pan en leg ze op een bord. Voeg gesneden uien, wortels, selderij en knoflook toe aan de pan en bak deze kort aan.
 5. Plaats de short ribs terug in de pan en voeg bouillon, rode wijn en eventueel wat tomatenpuree toe. Zorg ervoor dat de ribben voor ongeveer de helft ondergedompeld zijn in de vloeistof.
 6. Bedek de pan met een deksel of aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat de short ribs ongeveer 3 tot 4 uur garen, of totdat het vlees zacht en mals is.
 7. Haal de pan uit de oven en laat de short ribs even rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog malser wordt.

Serveren en bijgerechten

Short ribs uit de oven zijn heerlijk op zichzelf, maar kunnen ook worden geserveerd met verschillende bijgerechten. Hier zijn enkele suggesties:

 • Geroosterde aardappelen
 • Gegrilde groenten
 • Verse salade
 • Gepofte knoflookpuree
 • Maïskolven

Je kunt ook een saus maken van de kookvloeistof uit de pan door deze te zeven en in te dikken met een beetje maïzena. Deze saus voegt nog meer smaak toe aan de short ribs en kan worden geserveerd als bijgerecht of over het vlees worden gegoten.

Conclusie

Short ribs oven is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en gegarandeerd indruk zal maken op je gasten. Door de ribben langzaam te garen in de oven, wordt het vlees boterzacht en vol van smaak. Serveer de short ribs met je favoriete bijgerechten en geniet van een smaakvolle maaltijd. Probeer dit recept eens uit en ontdek zelf hoe lekker short ribs uit de oven kunnen zijn!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht