Spare Ribs Oven: De Perfecte Manier om Sappige en Malse Ribs te Bereiden

Als je een liefhebber bent van heerlijk mals en sappig vlees, dan zijn spare ribs uit de oven een absolute aanrader. Met behulp van een oven kun je namelijk op een eenvoudige manier de perfecte ribs bereiden. In dit artikel zullen we je alles vertellen over het bereiden van spare ribs in de oven, inclusief handige tips en tricks om de smaak naar een hoger niveau te tillen.

Wat zijn Spare Ribs?

Spare ribs, ook wel bekend als spareribs, zijn een populair gerecht dat bestaat uit de ribben van varkensvlees. Het vlees zit tussen de ribben en is vaak heerlijk mals en sappig. Spare ribs worden vaak gemarineerd en vervolgens langzaam gegaard om de smaken goed in te laten trekken en het vlees lekker mals te maken.

Waarom de Oven?

De oven is een uitstekende manier om spare ribs te bereiden, omdat het een gelijkmatige warmteverdeling biedt. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig gaar en blijft het lekker mals. Daarnaast kun je de oven op een lagere temperatuur instellen, waardoor de ribs langzaam kunnen garen en de smaken goed kunnen ontwikkelen.

Stap voor Stap: Spare Ribs Bereiden in de Oven

Om spare ribs in de oven te bereiden, volg je de onderstaande stappen:

 1. Begin met het marineren van de ribs. Dit kun je doen met een marinade naar keuze, zoals een zoete barbecuesaus, een pittige rub of een combinatie van kruiden en specerijen.
 2. Laat de ribs minimaal een uur marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
 3. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
 4. Plaats de ribs op een rooster in een ovenschaal, zodat het vet kan wegdruppelen en de ribs gelijkmatig kunnen garen.
 5. Bak de ribs gedurende 2,5 tot 3 uur in de voorverwarmde oven. Draai de ribs halverwege de baktijd om, zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden.
 6. Haal de ribs uit de oven en laat ze even rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog malser wordt.

Tips voor de Perfecte Spare Ribs

Om de smaak van je spare ribs naar een hoger niveau te tillen, hebben we nog een aantal handige tips voor je:

 • Kies voor kwalitatief goed vlees. Hoe beter de kwaliteit van het vlees, hoe malser en smaakvoller de ribs zullen zijn.
 • Experimenteer met verschillende marinades en rubs om je eigen unieke smaak te creëren.
 • Voeg een rookaroma toe aan de ribs door gebruik te maken van houtsnippers of een rookoven. Dit geeft de ribs een heerlijke rokerige smaak.
 • Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van de ribs te meten. De ideale kerntemperatuur ligt tussen de 70 en 75 graden Celsius.
 • Serveer de ribs met een lekkere barbecuesaus, coleslaw en aardappelgerechten voor een complete maaltijd.

Conclusie

Spare ribs uit de oven zijn een heerlijke en eenvoudige manier om van mals en sappig vlees te genieten. Met behulp van de oven kun je de ribs gelijkmatig garen en de smaken goed laten ontwikkelen. Door te experimenteren met marinades, rubs en rookaroma’s kun je je eigen unieke smaak creëren. Volg de bovenstaande stappen en tips voor de perfecte spare ribs uit de oven en geniet van een heerlijke maaltijd!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht