Spareribs oven snel: heerlijk malse ribbetjes in een handomdraai

Als je zin hebt in een smakelijke maaltijd die niet al te veel tijd en moeite kost, dan zijn spareribs uit de oven de perfecte keuze. Met de juiste technieken en ingrediënten kun je binnen no-time genieten van heerlijk malse ribbetjes. In dit artikel delen we een snel en eenvoudig recept voor spareribs uit de oven, zodat je binnen een mum van tijd kunt genieten van deze smaakvolle lekkernij.

Wat zijn spareribs?

Spareribs zijn de ribbetjes van varkensvlees die afkomstig zijn van de buikzijde van het varken. Ze worden gekenmerkt door hun sappige vlees en het bot dat erin zit. Spareribs zijn geliefd vanwege hun smaakvolle en malse vlees, dat perfect samengaat met verschillende marinades en sauzen. Hoewel spareribs vaak op de barbecue worden bereid, kun je ze ook gemakkelijk in de oven klaarmaken.

Benodigdheden voor spareribs uit de oven

Om spareribs snel en gemakkelijk in de oven te bereiden, heb je de volgende ingrediënten en benodigdheden nodig:

 • 1 kilogram spareribs
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1/2 theelepel zwarte peper
 • Barbecuesaus naar keuze
 • Aluminiumfolie
 • Keukenkwast

Stappenplan voor het bereiden van spareribs uit de oven

Volg onderstaand stappenplan om binnen no-time heerlijke spareribs uit de oven op tafel te zetten:

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
 2. Meng in een kom de bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, zout en zwarte peper tot een smaakvolle rub.
 3. Leg de spareribs op een groot stuk aluminiumfolie en bestrooi ze aan beide kanten royaal met de rub. Zorg ervoor dat de ribbetjes volledig bedekt zijn met de kruidenmengeling.
 4. Vouw de aluminiumfolie dicht en zorg ervoor dat de spareribs goed zijn ingepakt. Dit zorgt ervoor dat de ribbetjes tijdens het bakken lekker mals blijven.
 5. Plaats de ingepakte spareribs op een bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Laat de ribbetjes ongeveer 2 uur garen.
 6. Haal na 2 uur de spareribs uit de oven en verwijder voorzichtig de aluminiumfolie. De ribbetjes moeten nu mooi gaar en mals zijn.
 7. Bestrijk de spareribs aan beide kanten met een lekkere barbecuesaus naar keuze. Gebruik hiervoor een keukenkwast om de saus gelijkmatig te verdelen.
 8. Zet de spareribs terug in de oven en verhoog de temperatuur naar 200 graden Celsius. Bak de ribbetjes nog eens 15-20 minuten, zodat de saus mooi kan karamelliseren.
 9. Haal de spareribs uit de oven en laat ze even rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees nog malser wordt.

Serveren en genieten van spareribs uit de oven

Zodra de spareribs uit de oven komen, kun je ze direct serveren. Snijd de ribbetjes tussen de botten door voor individuele porties. Serveer de spareribs met een frisse salade, knapperige frietjes of een ander bijgerecht naar keuze. Je kunt ook extra barbecuesaus serveren voor een nog intensere smaakbeleving.

Met dit eenvoudige recept kun je binnen een mum van tijd genieten van heerlijk malse spareribs uit de oven. De combinatie van de smaakvolle rub en de zoete barbecuesaus zorgt voor een ware smaakexplosie. Probeer het zelf en verras jezelf en je gasten met deze heerlijke lekkernij!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht