Tortilla Chips Oven

Tortilla Chips Oven

Tortilla chips zijn een populaire snack die vaak wordt gegeten bij Mexicaanse gerechten. Ze zijn knapperig, zout en vol van smaak. Hoewel je tortilla chips in de winkel kunt kopen, kun je ze ook zelf maken in de oven. Het zelf maken van tortilla chips in de oven heeft verschillende voordelen, waaronder het kunnen aanpassen van de smaak en het vermijden van toegevoegde conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen.

Benodigdheden voor het maken van tortilla chips in de oven:

 • Tortilla’s (maïs of bloem)
 • Olijfolie
 • Zout
 • Optionele kruiden (zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder)
 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Kwastje

Stappen voor het maken van tortilla chips in de oven:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
 2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
 3. Snijd de tortilla’s in driehoekige stukken. Je kunt dit doen door de tortilla’s eerst in de helft te snijden en vervolgens elke helft in drieën te snijden.
 4. Leg de gesneden tortilla’s op de bakplaat.
 5. Meng in een kom wat olijfolie met zout en eventuele andere kruiden naar smaak.
 6. Gebruik een kwastje om het olie-kruidenmengsel gelijkmatig over de tortilla’s te verdelen.
 7. Zorg ervoor dat alle tortilla’s bedekt zijn met een dun laagje olie en kruiden.
 8. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de tortilla chips gedurende 10-12 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
 9. Haal de bakplaat uit de oven en laat de tortilla chips afkoelen voordat je ze serveert.

Je kunt de zelfgemaakte tortilla chips serveren met verschillende dips en sauzen, zoals guacamole, salsa, zure room of gesmolten kaas. Ze zijn ook heerlijk om te dippen in een warme kaasfondue.

Het maken van tortilla chips in de oven is niet alleen eenvoudig, maar het stelt je ook in staat om de smaak aan te passen aan je eigen voorkeur. Je kunt experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om je tortilla chips een unieke smaak te geven. Bovendien kun je de dikte van de tortilla’s aanpassen door ze dunner of dikker te snijden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Een ander voordeel van het zelf maken van tortilla chips in de oven is dat je controle hebt over de ingrediënten die je gebruikt. Veel winkelgekochte tortilla chips bevatten toegevoegde conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen. Door je eigen tortilla chips te maken, kun je deze ongewenste toevoegingen vermijden en genieten van een gezondere snack.

Daarnaast is het maken van tortilla chips in de oven ook kosteneffectief. Tortilla’s zijn over het algemeen betaalbaar en je kunt er veel chips uit halen. Dit maakt het een budgetvriendelijke optie, vooral als je een grote groep mensen wilt voorzien van een smakelijke snack.

Kortom, het maken van tortilla chips in de oven is een eenvoudig, aanpasbaar en gezonder alternatief voor winkelgekochte chips. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje tijd kun je genieten van knapperige, smaakvolle tortilla chips die perfect zijn om te dippen in je favoriete sauzen. Probeer het zelf en ontdek hoe gemakkelijk en lekker het is!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht