Varkens rollade oven

Varkens rollade oven

Een varkens rollade oven is een handig keukenapparaat dat speciaal is ontworpen om varkensrollades te bereiden. Met behulp van een oven kun je de rollade gelijkmatig en perfect gaar krijgen, waardoor je een heerlijk sappig en smaakvol gerecht kunt serveren.

Voordelen van een varkens rollade oven

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een varkens rollade oven:

 • Temperatuurregeling: Een oven biedt de mogelijkheid om de temperatuur nauwkeurig in te stellen, waardoor je optimale controle hebt over het kookproces. Dit is vooral belangrijk bij het bereiden van een varkensrollade, omdat een te hoge temperatuur kan resulteren in een droge rollade.
 • Gelijkmatige garing: Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling in een oven wordt de rollade gelijkmatig gaar. Dit zorgt ervoor dat het vlees aan de binnenkant sappig blijft, terwijl de buitenkant mooi bruin en knapperig wordt.
 • Tijdsbesparing: Een varkens rollade oven maakt het mogelijk om de rollade langzaam te garen op een lagere temperatuur. Hierdoor hoef je niet constant de rollade in de gaten te houden en kun je ondertussen andere gerechten bereiden of tijd doorbrengen met je gasten.
 • Veelzijdigheid: Naast het bereiden van varkensrollades kun je een oven ook gebruiken voor het bakken, braden en grillen van andere gerechten. Hierdoor is het een veelzijdig apparaat dat in elke keuken van pas komt.

Hoe gebruik je een varkens rollade oven?

Het gebruik van een varkens rollade oven is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen:

 1. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de grootte van de rollade.
 2. Kruid de rollade naar smaak met zout, peper en andere kruiden en specerijen.
 3. Plaats de rollade in een ovenschaal of op een rooster en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom de rollade voor een goede luchtcirculatie.
 4. Schuif de ovenschaal of het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
 5. Bak de rollade gedurende de aanbevolen tijd. Dit is afhankelijk van de grootte van de rollade en de gewenste gaarheid.
 6. Gebruik indien nodig een vleesthermometer om de kerntemperatuur van de rollade te controleren. Een varkensrollade is veilig om te eten wanneer de kerntemperatuur 70°C bereikt.
 7. Haal de rollade uit de oven en laat deze enkele minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen herverdelen en het vlees nog sappiger wordt.

Recept voor een smakelijke varkens rollade uit de oven

Wil je graag een heerlijke varkens rollade uit de oven bereiden? Hier is een eenvoudig recept dat je kunt volgen:

Ingrediënten:

 • 1 varkensrollade (ca. 1 kg)
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • Olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 160°C.
 2. Wrijf de varkensrollade in met zout, peper, paprikapoeder, tijm, rozemarijn en knoflook.
 3. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak de rollade aan alle kanten goudbruin.
 4. Plaats de rollade in een ovenschaal en bak deze gedurende 60-75 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren. De rollade is klaar wanneer de kerntemperatuur 70°C bereikt.
 6. Haal de rollade uit de oven en laat deze 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Serveer de varkensrollade met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, groenten en een heerlijke jus.

Conclusie:

Een varkens rollade oven is een handig keukenapparaat dat je helpt om perfect gegaarde varkensrollades te bereiden. Met de juiste temperatuurregeling en gelijkmatige warmteverdeling zorgt een oven ervoor dat de rollade sappig en smaakvol blijft. Het gebruik van een varkens rollade oven is eenvoudig en biedt veelzijdigheid in de keuken. Probeer eens het bovenstaande recept en geniet van een heerlijke varkensrollade uit de oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht