Zalm uit de oven aluminiumfolie

Zalm uit de oven aluminiumfolie

Als je op zoek bent naar een heerlijk en gezond gerecht, dan is zalm uit de oven met aluminiumfolie een uitstekende keuze. Deze methode van bereiding zorgt ervoor dat de zalm sappig en vol van smaak blijft, terwijl de aluminiumfolie helpt om de vis gelijkmatig te garen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je dit heerlijke gerecht kunt bereiden.

Ingrediënten:

 • 4 zalmfilets
 • Zout en peper naar smaak
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 citroen, in plakjes gesneden
 • Verse kruiden zoals dille, peterselie of tijm
 • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Leg vier stukken aluminiumfolie op een bakplaat.
 3. Bestrooi de zalmfilets aan beide zijden met zout en peper.
 4. Plaats elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie.
 5. Verdeel de olijfolie en knoflook gelijkmatig over de zalmfilets.
 6. Leg enkele plakjes citroen op elke zalmfilet.
 7. Voeg de verse kruiden toe naar smaak.
 8. Vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er een pakketje ontstaat.
 9. Zorg ervoor dat de pakketjes goed zijn afgesloten.
 10. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de zalm gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.
 11. Haal de zalm uit de oven en laat het pakketje nog enkele minuten rusten.
 12. Open voorzichtig de pakketjes en serveer de zalm direct.

De zalm uit de oven met aluminiumfolie is een veelzijdig gerecht dat je naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld groenten toevoegen aan de pakketjes, zoals asperges, paprika of courgette. Dit zorgt voor een heerlijke en gezonde maaltijd. Daarnaast kun je ook verschillende kruiden gebruiken om de smaak van de zalm te versterken.

De aluminiumfolie speelt een belangrijke rol bij het bereiden van de zalm. Het zorgt ervoor dat de vis sappig blijft en voorkomt dat de smaken verloren gaan. Bovendien maakt het de bereiding ook nog eens erg gemakkelijk, omdat je de zalm gewoon in de folie kunt laten garen zonder dat je er veel omkijken naar hebt.

Aluminiumfolie is een veelgebruikt materiaal in de keuken. Het is hittebestendig en kan worden gebruikt voor het bereiden, bewaren en opwarmen van voedsel. Het is belangrijk om te weten dat aluminiumfolie niet geschikt is voor het bewaren van zure of zoute voedingsmiddelen, omdat dit kan leiden tot het vrijkomen van aluminiumdeeltjes in het voedsel.

Kortom, zalm uit de oven met aluminiumfolie is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Het is een gezonde optie boordevol omega-3 vetzuren en andere voedingsstoffen. Probeer dit recept eens uit en geniet van een smaakvolle maaltijd!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht