Zeebaars uit de oven

Zeebaars uit de oven

De zeebaars uit de oven is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en vol van smaak is. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van vis en wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een smakelijke zeebaars uit de oven kunt maken.

Ingrediënten:

  • 1 hele zeebaars (ongeveer 1,5 kg)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • Verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Maak de zeebaars schoon door de schubben te verwijderen en de ingewanden eruit te halen. Spoel de vis grondig af onder koud water.

3. Dep de zeebaars droog met keukenpapier en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Snijd enkele inkepingen in de zijkanten van de vis. Dit helpt de hitte gelijkmatig te verdelen en zorgt ervoor dat de vis gelijkmatig gaar wordt.

5. Bestrooi de binnenkant van de zeebaars met zout, peper en fijngehakte knoflook. Leg enkele plakjes citroen en verse kruiden in de buikholte van de vis.

6. Wrijf de buitenkant van de zeebaars in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de zeebaars ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de vis. De vis moet gaar zijn en gemakkelijk van het bot loskomen.

8. Haal de zeebaars uit de oven en laat hem enkele minuten rusten voordat je hem serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verspreiden en de vis nog sappiger wordt.

Serveren:

Je kunt de zeebaars uit de oven serveren met een frisse salade en wat gebakken aardappelen. Het is ook lekker om er een saus bij te serveren, zoals een citroenbotersaus of een romige dillesaus.

Geniet van je heerlijke zeebaars uit de oven!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht