Zoete aardappelfriet oven: een gezond en smakelijk alternatief voor gewone friet

De zoete aardappel is de laatste jaren steeds populairder geworden in de keuken. Naast het feit dat het een gezonde bron van koolhydraten is, biedt de zoete aardappel ook veel mogelijkheden voor creatieve gerechten. Een van de meest geliefde bereidingen van zoete aardappel is de zoete aardappelfriet uit de oven. In dit artikel zullen we dieper ingaan op dit heerlijke gerecht en delen we een eenvoudig recept om zelf zoete aardappelfriet uit de oven te maken.

Waarom kiezen voor zoete aardappelfriet uit de oven?

Hoewel traditionele frietjes gemaakt van aardappelen ook lekker zijn, biedt zoete aardappelfriet uit de oven enkele voordelen ten opzichte van gewone friet. Ten eerste is de zoete aardappel van nature zoet, waardoor de frietjes een heerlijke smaak hebben zonder toevoeging van suiker. Daarnaast bevat de zoete aardappel meer voedingsstoffen dan gewone aardappelen, zoals vitamine A, vitamine C en vezels. Dit maakt zoete aardappelfriet uit de oven een gezonder alternatief voor gewone friet.

Hoe maak je zoete aardappelfriet uit de oven?

Het maken van zoete aardappelfriet uit de oven is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten. Hier is een eenvoudig recept om zelf zoete aardappelfriet uit de oven te maken:

Ingrediënten:

 • 2 grote zoete aardappelen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
 2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietvormige stukken.
 3. Leg de gesneden zoete aardappelen in een kom en voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng goed zodat alle frietjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olie.
 4. Leg de zoete aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, zodat ze knapperig kunnen worden.
 5. Bak de zoete aardappelfrietjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai de frietjes halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
 6. Haal de zoete aardappelfrietjes uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

Je kunt de zoete aardappelfrietjes serveren met een zelfgemaakte dip, zoals een yoghurtdip met kruiden of een pittige ketchup. Geniet van deze heerlijke en gezonde snack!

Conclusie

Zoete aardappelfriet uit de oven is een smakelijk en gezond alternatief voor gewone friet. Met zijn natuurlijke zoetheid en voedingsstoffen is de zoete aardappel een uitstekende keuze voor het maken van frietjes. Door ze in de oven te bakken, worden de frietjes knapperig en behouden ze hun voedingswaarde. Probeer dit eenvoudige recept voor zoete aardappelfriet uit de oven en ontdek zelf hoe lekker en gezond het kan zijn!

Plaats een reactie

Oven info

Betover uw keuken met de perfecte bakresultaten
van onze ovens. Ontdek het gemak van geavanceerd
koken, elke dag weer.

Begin zoektocht